AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 2377

FC Lahti
3-4-3
vko.27 // 3.7.2018

Ennakko: SJK-FC Lahti

Ennakko: SJK-FC Lahti

SJK kohtaa keskiviikkona OmaSp Stadionilla klo 18:30 alkavassa ottelussa FC Lahden.

SJK pelasi viime lauantaina vierasottelun KuPS:aa vastaan Kuopiossa ja peli olikin taktisesti erittäin hyvä, vaikka KuPS onnistuikin nousemaan 1-1-tasapeliin rangaistuspotkun avustamana. SJK pelasi tiiviisti ja vastaiskuihin luottaen, ja loi pelissä jopa isäntiä enemmän maalipaikkoja. Tasapeli katkaisi myös SJK:n kolmen ottelun tappioputken, joten piste oli sikälikin maukas.

- Vastaan tuleva FC Lahti on erittäin mielenkiintoinen joukkue, he pelaavat hyvää jalkapalloa. Nyt näyttääkin että me kohtaamme yksitellen kaikki kärkijoukkueet ja Lahti on heistä hyvässä iskussa, kuten voimme päätellä heidän viime tuloksistaan. He voittivat ensin KuPS:n ja sitten vielä HJK:n. Siten he ovat varmasti hyvällä itseluottamuksella matkassa juuri nyt, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

SJK:n sarjasijoituksesta ja HJK-voitosta huolimatta FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei lähde Seinäjoelle takki auki. Hän myöntää, että Seinäjoki on ollut vierailijoille paha paikka. Korkeakunnas korostaa, että SJK on nimivahva joukkue.

- Meillä oli kaksi erinomaista kotiottelua ja hyvä viikko alla, mutta menneet ovat menneitä. Meidän pitää pystyä parantamaan vielä viime viikosta ja lähteä nöyrin mielin. Emme ole pelanneet viime aikoina vieraissa hyvin, joten meidän täytyy palata perusasioihin. Voitot lisäävät tietysti itseluottamusta.

- Seinäjoki on kuitenkin ollut aina vaikea paikka vierailijoille. Nimekäs joukkue on pelannut nyt hieman vaihtelevalla formaatiolla, joten lähdemme oman pelin kautta, Korkeakunnas kertoo.

Eremenkokin muistuttaa, että FC Lahti ei tule saamaan mitään ilmaiseksi keskiviikkona.

- Myös me olemme hyvässä iskussa. Näytimme viime ottelussa, että voimme vaihtaa myös taktiikkaa ja se toimii. Käytimme koko kenttää ja sen tilaa hyväksemme. Sitä haluamme käyttää jatkossakin hyväksemme. Mielestäni esitys KuPS:a vastaan oli lupaava, jatkaa Eremenko.

- Odotamme Lahden kohtaamista innoissamme ja odotamme siitä pelistä kolmea pistettä, sanoo Eremenko vielä lopuksi.

Pelikieltonsa kärsinyt Anders Bååth tekee paluun SJK:n kokoonpanoon ja hän ehti hakea pelituntumaa myös SJK U23 -joukkueen riveissä Kakkosessa viime sunnuntaina 45 minuutin verran.

Viime ottelussa KuPS:aa vastaan Richie Dorman vaihdettiin loukkaantumisen vuoksi pois kentältä, mutta tämän hetken tiedon mukaan kolhu ei ole niin paha, että Dorman missaisi keskiviikon ottelun. Jarkko Hurme pelasi kauden toisen 90-minuuttisen sunnuntaina ja Billy Ions valittiin jo pelin parhaaksi pelaajaksi. SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenkolla on nyt siten erinomainen tilanne pelaajien suhteen ja kaikki eivät mahdu välttämättä edes kokoonpanoon. Sivussa ovat loukkaantumisen vuoksi kuitenkin vielä Dani Hatakka, Marc Vales ja Obed Malolo.

FC Lahti lähtee Seinäjoelle hieman siipirikkoisena. Paavo Voutilainen ja Teemu Jäntti ovat alle 19-vuotiaiden maajoukkueen matkassa. Loorents Hertsi on pelikiellossa, kuten myös A:n pelissä kortin napannut Irfan Sadik. Fareed Sadat ja Timi Voutilainen eivät puolestaan ole pelikunnossa. Tuoreet sopimuspelaajat Tim Martinen ja Ville Salmikivi odottavat siirtoikkunan aukeamista.


SJK-FC Lahti OmaSp Stadionilla keskiviikkona 4.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut