KuPS
4-3-3
vko.27 // 4.7.2018

KuPS ryöväsi pisteet Turusta (FC Inter-KuPS 0-1)

KuPS haki täyden pistepotin keskiviikkona Turusta kaatamalla FC Interin maalein 1-0 (0-0).

Yksi nukahdus koitui lopulta Interin kohtaloksi keskiviikkona Veritas Stadionilla Kuopion Palloseuraa vastaan pelatussa Veikkausliigaottelussa. Vieraille voittoon riitti lopulta Rasmus Karjalaisen rangaistuspisteeltä toisella jaksolla laukoma osuma.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla kummallakin joukkueella oli kaksi hyvää maalipaikkaa. Interin Mika Ojala laukoi 12. minuutilla pallon kohti yläkulmaa, huomaten kuitenkin Otso Virtasen venyvän upeaan tarjuntaan.

Pelin 16. minuutilla KuPS kolisutteli ensimmäisen kerran maalipuita Ilmari Niskasen toimesta. Tilanteeseen tarjoili tarkan syötön Petteri Pennanen. Niskanen oli lähellä viedä joukkueensa johtoon seuraavan kerran 26. minuutin kohdalla, mutta myös nyt pallo kimposi tolpasta takaisin kentälle.

Inter pelasi hyvin pelatun hyökkäyksen, kun ottelua oli pelattu 21 minuuttia. Otso Virtanen torjui Mika Ojalan keskityksen 16-alueen taakse, mistä Mikko Kuningas pääsi laukomaan. Pallo meni kuitenkin yli maalin KuPS-pelaajan kautta.

Ottelun toisen jakson alussa Interillä oli vielä paikka. Arttu Hoskonen veivasi itsensä harhautusten jälkeen maalipaikkaan, mutta laukaus ei löytänyt tietä takakulmaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin vaarattoman näköisessä tilanteessa reilun tunnin kohdalla. Ilmari Niskanen karkasi Inter-toppareiden välistä läpiajoon, minkä kotijoukkueen Jere Koponen pysäytti laittomin keinoin, eikä erotuomari Petri Viljasella ollut muuta mahdollisuutta kuin viedä pallo pilkulle.

Tuomitun rankkarin laukoi varmasti maalin vasempaan yläkulmaan Rasmus Karjalainen. Läpiajotilanteessa kolhun päähän saanut Jere Koponen oli laukauksessa hyvin mukana, muttei kuitenkaan pystynyt toistamaan viime lauantain torjuntaa. Melkoisen iskun otsaansa saanut Koponen taisteli upeasti ottelun loppuun asti.

Kuopiolaisten maali sekoitti Interin peliä, eikä takaa-ajosta tullut oikein mitään. Ainoan maalitilanteen joukkue sai luotua lisäajalla, kun Benjamin Källman pääsi puskemaan Kuninkaan keskityksestä. Kotiyleisön harmiksi pallo suuntautui ohi maalin.

FC Lahti-FC Inter Lahden Kisapuistossa lauantaina 7.7. klo 19.00 ja KuPS-VPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.