4-5-1
vko.27 // 4.7.2018

RoPS iski lopussa (RoPS-Ilves 2-0)

RoPS kaatoi Ilveksen keskiviikkona Rovaniemellä maalein 2-0 (0-0).

Rovaniemen Palloseura jatkaa lentoaan Veikkausliigassa. Keskiviikkona Tampereen Ilves kaatui Keskuskentälle 2-0 (0-0). RoPS:n maaleista vastasivat ensimmäisen alustanut Lassi Järvenpää sekä rangaistuspilkulta Lucas Lingman.

Voitto oli tämän kauden Rovaniemen Palloseuralle enemmän kuin tyypillinen. RoPS puolustaa tiiviisti omaa päätään, Antonio Reguero torjuu vastustajan harvat todelliset lähentelyt, ja lopussa RoPS käy viimeistelemässä maalin tai kaksi.

Voitto Ilveksestä oli tänään syntymäpäiväänsä viettävälle Antonio Reguerolle jo kauden kahdestoista nollapeli.

Jo kuudennella minuutilla kulmapotkun jälkeisestä ruuhkasta Lauri Ala-Myllymäen veto pelastettiin aivan maaliviivalta. Ei onnistunut toisella jaksolla myöskään Eero Tamminen läpiajosta, eikä uponnut Marius Noubissin pusku kulmapotkusta.

Vatsavaivaisen Filip Ivanovskin tilalle suunniteltua aikaisemmin vaihdettu Aleksandr Kokko alusti RoPS:n avausosuman. Kokko haastoi yli puolen kentän ja syötti oikealle Lassi Järvenpäälle. Järvenpään keskitys upposi lopulta Ilves-puolustajan jalasta ohi kauden ensimmäistä Veikkausliigan otteluaan pelanneen Johannes Luukkasen.

Ratkaisun RoPS-iski jälleen lisäajan tuntumassa. Lucas Lingman haastoi röyhkeästi Ilveksen rangaistusalueen sisälle. Puolustaja Jani Tanska jäi pahasti toiseksi, eikä päätuomari Mattias Gestranius epäillyt näyttää rangaistuspilkkua. Lingmanin kuti upposi millin tarkasti vasempaan alakulmaan.

SJK-RoPS OmaSp Stadionilla maanantaina 9.7. klo 18.30 ja Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.