AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
RoPS
4-5-1

20

(0-0)

Yleisöä 2850

Ilves
4-5-1
vko.27 // 3.7.2018

Ennakko: RoPS-Ilves

Ennakko: RoPS-Ilves

Veikkausliigassa toisena oleva Rovaniemen Palloseura kohtaa keskiviikkona sarjaseitsikko Tampereen Ilveksen.

Keskiviikon kohtaaminen on RoPS:lle ja Ilvekselle kauden toinen. Toukokuun alussa Ratinan stadionilla itse kamppailu päättyi pieneen torikokoukseen, mutta Ilves nappasi silti voiton Gomo Ondukun avausjakson maalilla.

Sittemmin Ilves tosin päätti olla hyödyntämättä Ondukun sopimuksessa ollutta optiota, joten nigerialaishyökkääjä etsii parasta aikaa itselleen uutta seuraa.

Muutoin RoPS-valmentaja Toni Koskela uskoo, että vastassa on edelleen sama Jarkko Wissin luotsaama Ilves, joka on totuttu näkemään jo monta kertaa aiemminkin.

- Ilves kurinalainen ja hyvin puolustava joukkue, sekä aina vaarallinen vastaiskuissa, Koskela kehuu.

Viime lauantaina RoPS jäi 2-2-tasapeliin FC Hongan vieraana. Filip Ivanovski ja Simo Roiha vastasivat sinipaitojen maaleista. Ilves puolestaan pelasi 1-1-tasapelin FC Interin isäntinä. Laitahyökkääjä Ilari Mettälä viimeisteli Ilves-uransa ensimmäisen maalin.

– Mielestäni pelaajat itsekin tiedostivat videopalaverissa, että mitä Inter-pelissä tapahtui. Menetimme otetta pelistä vastustajan tasoituksen jälkeen. Siitä toivottavasti otetaan opiksi ja joukkueessa on hyvä fiilis. Kaikki odottavat jo seuraavaa peliä. Luvassa on tärkeä viimeinen rypistys kotimaan sarjassa ennen euromatsejamme, Wiss viittaa lähestyviin Eurooppa-liigan karsintaotteluihin Slavia Sofiaa vastaan.

Viimeisissä otteluissa RoPS:lla on ollut miehistön suhteen jo lievää epäonneakin. Kotiottelussa TPS:aa vastaan Koskelan käytössä ei ollut ensimmäistäkään kärkihyökkääjää. Edellisessä ottelussa Espoossa puolustuksen linja oli laitettava uusiksi Juuso Hämäläisen ja Leo Väisäsen jouduttua viime hetkillä sivuun.

- Juuso on todennäköisesti mukana kokoonpanossa, mutta vastaavasti Leo ja myöskin Eetu Muinonen ovat todennäköisesti huomenna ulkona, Koskela paljastaa tämän hetken tilanteesta.

Lauantain Honka-ottelussa RoPS-leiriä säikäytti Lassi Lappalaisen kohtalo noin 30. minuutin kohdalla. Alustavien arvioiden mukaan Lappalaisen olkapää olisi mennyt sijoiltaan.

- Lassi on pelikuntoinen, ellei alkuviikon magneettikuvissa löydy jotain muuta, Koskela luottaa.

Myöskin brassilaituri Agnaldo Moraesin paluu lähenee.

Kuudella maalillaan Ilveksen tehokkain hyökkääjä Marius Noubissi on kärsinyt yhden ottelun pelikieltonsa. Toinen kärkipelaaja Niklas Jokelainen leireilee paraikaa EM-kisoihin valmistautuvan U19-maajoukkueen mukana. Laituri Jusif Ali viettää tämän viikon Kroatiassa testileirillä. Kolmas varma poissaolija kokoonpanosta on pitkäaikaisloukkaantunut toppari Baba Mensah.

– Muutama nuori pelaajamme on hienosti nostanut päätään, mutta kukaan ei saa peliaikaa ilmaiseksi. Kilpailu avauksen paikoista on kovaa ja palkinto pitää ansaita. Peluuttaminen on aina harkittua. Kun kutsu käy, niin odotan pelaajan olevan mahdollisimman hyvässä tikissä. Se vaatii pojilta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, Wiss tietää.

– Valmentajalle tämä on ikävä, hankala ja toisaalta ihana tilanne. On mahtavaa, että meillä on yli kokoonpanollinen pelikuntoisia ja nälkäisiä pelaajia käytettävissä.


RoPS - Ilves Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona 4.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut