AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-3-3

11

(0-0)

Yleisöä 1917

SJK
4-5-1
vko.26 // 29.6.2018

Ennakko: KuPS-SJK

Ennakko: KuPS-SJK

KuPS isännöi lauantai-iltapäivällä Savon Sanomat Areenallaan SJK:ta.

KuPS on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, tasapisteissä viidentenä olevan FC Hongan kanssa. KuPS:lla tosin on europeleihin valmistautumisen vuoksi jo pelattuna kaksi peliä enemmän kuin vaikkapa SJK:lla tai Hongalla ja kolmantena pisteen päässä olevalla FC Lahdella.

SJK puolestaan on kolmanneksi viimeisenä, sijalla kymmenen, vain kahden pisteen päässä viimeisenä olevasta TPS:sta. Kerhoa on koeteltu viime aikoina kovalla kädellä, kun pelit ovat olleet tasaisia tai SJK on saattanut olla jopa niskan päällä, mutta omat virheet ovat vieneet pisteet mennessään. Joukkueella on tottakai peiliin katsomisen paikka, mutta samalla kaikki näkevät kuinka helposti pelaajien päät painuvat alas takaiskujen jälkeen. Jostain pitäisi löytyä rutkasti lisää itseluottamusta ja parhaiten sitä saisi parilla hyvällä voitolla.

- Jokaisella on tietenkin omat mielipiteensä tähän tilanteeseen, missä olemme. Tappiot eivät tietenkään ole kenenkään itseluottamukselle hyväksi. Mutta toisaalta, me olemme joukkue ja jalkapalllossa tämmöisiä hetkiä joskus tulee ja sinun täytyy olla tarpeeksi vahva käsitelläksesi se. Sinun täytyy oppia miten nouset takaisin kun olet kaatunut, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Edellisessä pelissä näytimme itseluottamusta nousemalla takaisin tasoihin, mutta sitten tuli se toinen osuma aivan lopussa. Pelaajien täytyy pystyä käsittelemään nämä ja tiedän että he näin myös tekevät. Jalkapallomaailma on tälläistä. Mitä esimerkiksi saksalaisten pitäisi nyt tehdä, kun he tippuivat jatkosta MM-kisoissa? Meidän täytyy käsitellä tappio ja palata takaisin työn pariin. Voittaa taas otteluita ja jättää menneet taakseen. Pelaajien täytyy oppia tästä ja ottaa kaikki oppi vastaan. Me anaysoimme pelit ja sen jälkeen menemme eteenpäin seuraavaan otteluun ja taas sitä seuraavaan. Puhdistamme mielemme ja palaamme tuorein mielin takaisin peliin, jatkaa Eremenko.

Kotivoiton saavuttaminen edellyttää kuopiolaisilta joka tapauksessa tasapainoista ja hyvää joukkueonnistumista. Puolustuspelaamisen pitää olla kauttaaltaan huolellista, eikä virheitä ole tietenkään varaa tehdä. Keskinkertainen tekeminen ei tule nytkään riittämään voittoon saakka.

- SJK on muuttunut paljon. SJK tulee varmasti ylös sarjataulukossa, he pelaavat hyvin ja peli on kehittynyt oikeaan suuntaan. SJK on hyvä pallollinen joukkue, jossa on paljon laadukkaita yksilöitä. Ei tule helppoa peliä. Mitään me emme saa ilmaiseksi, mutta hekään eivät saa meiltä mitään ilmaiseksi, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

SJK:lla on koossa kokenut ja erittäin laadukas pelaajaryhmä. Joukkue saapuu Kuopioon nälkäisenä uuden päävalmentajansa Alexei Eremenkon johdolla. KuPS-joukkueen pitää nyt pystyä parantamaan oman pelaamisensa laatua, jotta kolme pinnaa onnistuttaisiin saavuttamaan.

- Meillä on peliin ihan hyvä lähtötilanne. Meillä on ollut ruhtinaalliset neljä päivää pelien välillä ja nyt me olemme saaneet treenattua ja voimia on kerätty. Selvä on, että tekemistä pitää parantaa. Lahti-peli ei ollut meiltä hyvä, toinen jakso varsinkaan. Voittokantaan pääsy olisi iso juttu, Honkavaara toteaa.

Hyökkääjä Ilmari Niskanen on pelannut tähän mennessä yhteensä 99 Veikkausliigaottelua, kaikki Kuopion Palloseuran riveissä. Tasalukema 100 on tulossa täyteen lauantain kotiottelussa oman kotiyleisön edessä.

SJK sai jo edelliseen otteluun hyvin pelaajia takaisin sairastuvalta ja pelikielloista, kun Billy Ions pelasi kauden ensimmäisen 90-minuuttisensa ja Mehmet Hetemaj palasi mukaan pelikieltonsa jälkeen. Jopa Jarkko Hurme oli tehnyt jo paluun mukaan kokoonpanoon, vaikka häntä ei alunperin sinne vielä odoteltukaan. Hurme oli kuitenkin koko ottelun vielä vaihdossa. Lauantain pelistä SJK:lta puuttuu kuitenkin edelleen pelikieltoa kärsivä Anders Bååth sekä loukkaantuneena olevat Marc Vales, Dani Hatakka ja Obed Malolo.


KuPS - SJK Savon Sanomat Areenalla lauantaina 30.6. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut