4-5-1
vko.26 // 30.6.2018

FC Honka ja RoPS tasasivat pisteet (FC Honka-RoPS 2-2)

FC Honka ja RoPS pelasivat lauantaina Espoossa 2-2 (1-2) tasapelin.

FC Hongan 1-0-osuman iski Macoumba Kandji 16. minuutilla. RoPS:n tasoihin toi Filip Ivanoski 40. minuutilla ja rovaniemeläiset 2-1-johtoon vei 45. minuutilla Simo Roiha. Hongan tasoituksen puski 84. minuutilla Kandji.

Honka otti pallonhallinnan tuttuun tapaan itselleen heti ensiminuuteista lähtien. Ensimmäiseen varttiin ei kunnollisille maalipaikoille päästy, mutta 17. minuutilla alkoi tapahtua. Mac Kandji riisti pallon Wato Kuatelta ja ampui uskomattoman kauniilla laukauksellaan pallon maalin yläkulmaan.

Keltamustat olivat lähellä tuplata johtonsa 25. minuutilla. Javi Hervaksen vapaapotku löysi Robert Ivanovin pään, mutta Honka-pakin pusku suuntautui vain hieman yli RoPS-maalin.

Vierasjoukkue alkoi avausjakson kuluessa samaan peliään käyntiin ja tasoitusosuma syntyikin viisi minuuttia ennen taukovihellystä. Filip Ivanovski ohjasi Taye Taiwon laukauksen ohi Honka-vahti Tim Murrayn. RoPS nousi vielä johtoon avausjakson lisäajalla Simo Roihan toimesta.

Honka haki läpi puoliajan tasoitusosumaa, mutta RoPSin puolusti tiukasti ja maalintekotilanteita luominen oli vaikeaa. Puoliajan paras paikka siunaantui Lucas Kaufmannille, mutta miehen laukaus osui tolppaan. Hongan kärsivällinen painostus tuotti lopulta tulosta 84. minuutilla. Kandji ehti ensimmäisenä Borjas Martinin keskitykseen ja ohjasi pallon näyttävästi ohi RoPS-vahti Antonio Regueron.

Enempää osumia ei toisella jaksolla nähty ja näin pisteet jaettiin Tapiolan urheilupuistossa luvuin 2–2. Honka on ollut voittamaton kotinurmellaan tällä Veikkausliigakaudella. Saldona kotiotteluista on neljä voittoa ja neljä tasapeliä.

IFK Mariehamn-FC Honka Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 4.7. klo 19.00 ja RoPS-Ilves Rovaniemen keskuskentällä keskiviikkona 4.7. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut