Yleisöä 1187

4-4-2
vko.26 // 30.6.2018

VPS haki pisteet Kemistä (PS Kemi-VPS 0-1)

VPS haki täyden pistepotin lauantaina Sauvosaaresta kaatamalla PS Kemin maalein 1-0.

PS Kemi koki kolmannen perättäisen yhden maalin tappion, kun VPS kähvelsi sarjapisteet mukaansa lauantaina Sauvosaaresta.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo 8. minuutilla, kun raitapaitojen brassikärki Douglas Cae puski Juho Hakolan keskityksen PS Kemin verkkoon. Pallo meni sisään tolppaa hipoen. Maali jäi ottelun ainoaksi.

Sen sijaan kotijoukkuetta tuurikin karttaa. Ottelussa oli kolme kiistanalaista tilannetta, joista PS Kemi vaati rangaistuspotkua, mutta tuomari Atte Jussila ei nähnyt kertaakaan aihetta viedä palloa pilkulle. Ensimmäinen tilanteista tuli jo pari minuuttia Hakolan osuman jälkeen. Kevin Mombilo luikerteli näyttävästi VPS:n boksiin ja mieheltä vedettiin jalat alta.

Mombilon tilanne oli PS Kemin avausjakson paras, mutta VPS:lla oli kaksi muutakin tekopaikkaa. Pari minuuttia ennen osumansa Cae pääsi vetämään vapaasti pilkun tienoilta, mutta Forsman hoiti tilanteen upealla heittäytymisellä. 34. minuutilla Cae tuikkasi jalkansa keskitykseen, mutta pallo lensi korkeuksiin yli PS Kemin maalin. Hetkeä aiemmin VPS:n kauden tehokkain maalintekijä Sebastian Strandvall laukoi vapaapotkun tulisesti, mutta Forsman venytti näppinsä aivan yläriman alle suuntautuneen vedon eteen.

PS Kemi hallitsi palloa selvästi vieraitaan enemmän ja sai ensimmäisellä jaksolla kuusi kulmapotkua VPS:n yhtä vastaan. Kulmurit, kuten useimmat muutkin keskitykset jäivät pääsääntöisesti mataliksi ja pysähtyivät ensimmäiseen vaasalaispelaajaan ja olivat vaarattomia.

Toisella jaksolla maalitilanteilla ei mässäilty. PS Kemi sai 53. minuutilla aikaan hässäkän VPS:n maalille, mutta useista yrityksistä huolimatta pallo ei suostunut menemään Samu Volotisen vartioimaan maaliin. Lopulta tilanne valui paitsioon.

VPS:lla ei ollut toisella jaksolla ensimmäistäkään kunnon tilannetta. Vieraat kuitenkin pystyivät hyydyttämään kotijoukkueen pelin pitämällä pakkansa tiiviinä, eikä PS Kemi päässyt kunnollisiin murtaviin syöttöihin, etenkin kun VPS paineisti jatkuvasti pallollista pelaajaa.

HJK-PS Kemi Telia 5G Areenalla keskiviikkona 4.7. kello 18.30 ja VPS-TPS Elisa Stadionilla keskiviikkona 4.7. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.