AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
PS Kemi
4-5-1

01

(0-1)

Yleisöä 1187

VPS
4-4-2
vko.26 // 29.6.2018

Ennakko: PS Kemi-VPS

Ennakko: PS Kemi-VPS

PS Kemi ja VPS iskevät yhteen lauantaina Sauvosaaressa.

Kummallakin on alla katkera tappio juhannuksen jälkeiseltä kierrokselta. PS Kemi taipui johtoasemasta tappioon IFK Mariehamnin vieraana ja VPS puolestaan jäi numerollisesti pahsti HJK:n jalkoihin Helsingissä.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen ei HJK-ottelusta paljon hyvää löytänyt, mutta nyt syötetään uutta matoa koukkuun.

- Tulee ihan erilainen peli Kemissä, toisella puolella Suomea. Siellä on erilaiset olosuhteet ja se tulee olemaan eri tavalla kova kamppailu. Veikkausliigassa pelit ovat monesti maalin pelejä, joten pitää hoitaa asiat hyvin pohjoisessa. PS Kemi on kotonaan kaikille vaikea vastus. Heidän kotikenttänsä on hieman erilainen ja he osaavat käyttää sitä hyvin. He ovat pelanneet kesäkuussa paremmin ja ottaneet pisteitäkin. He ovat olleet uhka vastustajalle kuin vastustajalle

– VPS:lla on alla huono peli HJK:ta vastaan, joten he tulevat varmasti sisuuntuneina Sauvosaareen. He haluavat sijoittua sarjassa ylempään keskikastiin tai paremmin ja haluavat täältä kolme pistettä mukaansa, arvioi PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman puolestaan lauantain vastustajaa.

VPS on Åhmanin mukaan hyvä joukkue, jonka kanssa PS Kemi on keskinäisissä otteluissaan pelannut hyvää jalkapalloa ja tasaisia otteluita.

PS Kemillä puolustuksessa on tilkittävänä Makedonian pääsarjaan siirtyneen Kosta Manevin jättämä aukko ja joukkueen kapteeni Julian Guevara on pelikiellossa.

– Muutenkin kokoonpanon suhteen on mietittävää loukkaantumisten vuoksi. Nyt näyttää siltä, että Victor Shevchenko saattaa olla pelikunnossa, mutta muutaman pelaajan osalla ilmassa on enemmän kysymysmerkkejä, Åhman puntaroi.

Toisaalta hyökkääjä Justus Lehto vapautuu pelikiellosta ja on käytettävissä lauantaina.

VPS:n osalta positiivinen asia HJK-ottelussa oli Joonas Vahteran ensimmäiset minuutit tämän kauden Veikkausliigassa. Steven Morrissey oli jo penkillä ja Jesper Engström kuntoutuu hyvää vauhtia. Vastaavasti Sion-lainamies Marco Privitera lähti takaisin Sveitsiin. Akseli Kalermo puolestaan on ollut muutaman päivän näytillä Norjan kolmanneksi korkeimman tason Elverumissa.

- Ei varmaan uusia nimiä tule kokoonpanoon tässä vaiheessa. Katsotaan miten Juho Lähde tässä kuntoutuu, hänen paluunsa lienee lähimpänä. Suhteellisen sama tilanne kuin viime pelissä, Vuorinen sanoo.


PS Kemi - VPS Sauvosaaressa lauantaina 30.6. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, VPS:n verkkosivut