AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
4-5-1

11

(0-0)

Yleisöä 2262

FC Inter
4-3-3
vko.26 // 30.6.2018

FC Inter nipisti pisteen Ilvekseltä (Ilves-FC Inter 1-1)

FC Inter nipisti pisteen Ilvekseltä (Ilves-FC Inter 1-1)

Ilves ja FC Inter pelasivat 1-1-tasapelin lauantaina Tammelan stadionilla.

Ilves marssitti kentälle sangen nuoren kokoonpanon. Viisi seuran omaa kasvattia pääsivät avaukseen, joista 18-vuotias Santeri Haarala ja 17-vuotias Tariq Kazi nuorimmaisina. Kaksikko esiintyi ensiminuuteista alkaen kypsästi.

Interin kokenut ryhmä ei päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Sinimustat olivat sähäkkinä liikkeellä ja hallitsivat lievästi peliä. Avausjakson paras maalipaikka avautui hyvän seinäsyöttökuvion päätteeksi Lassi Viholaiselle, mutta maalivahti Mika Hilander ja toppari Diogo Tomás blokkasivat laukauksen yhteistuumin.

Lähelle maalia päästiin siinä mielessä, että Haarala kolisteli ylärimaa, tosin kyseessä oli vain suora kulmapotku maalin katolle. Kertaalleen pallo päätyi jo turkulaisten maalin sisäpuolellekin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Inter-puolustaja Daniel Kamy selvisi säikähdyksellä ilman omaa maalia.

Toisella jakson edetessä Ilves piristyi silmiin nähden ja vyörytti hyviä hyökkäyksiä yksi toisensa perään. Palkinto saatiin 67. minuutilla. Juuri vaihdosta sisään tulleet Eero Tamminen ja Ilari Mettälä pelasivat hyvin yhteen. Edellinen keskitti ja jälkimmäinen tykitti suoraan ilmasta tarkan kudin verkon perukoille. Komea 1-0-maali oli Mettälän liigauran ensimmäinen.

Kotijoukkueen vahva hallinta kuihtui kasaan muutamaa minuuttia myöhemmin. Helpon oloinen keskityspallo tuotti päänvaivaa, kun paitsioliputustakaan ei näkynyt. Kommunikaatiokatkos puolustuksen ja maalivahdin välillä johti pallon ajautumiseen suoraan Arttu Hoskoselle, jolla oli helppo työ putata pallo tyhjiin.

Ottelun loppua kohden Inter nosti laitalinkkejään ylemmäs. Samalla tupsukorvat joutuivat ajoittain pulaan alakerrassa. Vetoja viuhui kohti Hilanderin maalia, lopulta mutta kotivoitto oli lähempänä toteutua.

Maalinedustahässäkän päätteeksi Iiro Järvinen ajoi pallon kanssa rangaistusalueen sisään. Ivan Sesar veti Järviseltä jalat kumoon ja pallo vietiin pilkulle. Inter-vahti Jere Koponen kuitenkin venytti itsensä Lauri Ala-Myllymäen rangaistuspotkun tielle. Tilanne oli ottelun viimeinen ja pisteet jaettiin 1-1-tuloksella.


RoPS-Ilves Rovaniemen keskuskentällä keskiviikkona 4.7. klo 18.30 ja FC Inter-KuPS Veritas Stadionilla keskiviikkona 4.7. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.