AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
4-5-1

11

(0-0)

Yleisöä 2262

FC Inter
4-3-3
vko.26 // 29.6.2018

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ilves saa lauantain vieraakseen FC Interin, joka kotijoukkueen tavoin pyrkii nousemaan mukaan taisteluun sjoituksista sarjataulukon kärkipäässä.

Inter ja Ilves ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti. Veikkausliigassa Ilves voitti Veritas Stadionilla 0-1 ja Suomen Cupin puolivälierässä Inter oli vahvempi Kupittaalla 2-0.

Ilves oli viimeksi voittavana osapuolena 2-3 päättyneessä ottelussa. Seinäjoella pelattu trilleri päättyi SJK:n tappioon, kun Ilveksen Marius Noubissi, Lauri Ala-Myllymäki ja Issa Thiaw iskivät maalit mieheen. Tuolloinkin viimeinen osuma syntyi minuutti ennen täyttä aikaa. Voitolla tamperelaiset nousivat kuudenneksi sarjassa.

– Mikä tärkeintä, niin saimme viime hetkillä hyvän tuloksen raavittua Seinäjoelta mukaan. Se varmasti nostaa joukkueen moraalia ja tekemistä. Olemme tehneet asioita paremmin, kuin mitä kesäkuun alussa. Fiilis ja itseluottamus on noussut joukkueessa. Pallollinen peli ja pelinavaus on terävöitynyt, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo tyytyväisenä.

Interin päävalmentaja John Allen odottaa ottelusta tiukkaa. Ilves on hänen mukaansa valmentajansa Jarkko Wissin näköinen joukkue.

- Ilves on hyvin valmennettu joukkue, joka pelaa kurinalaisesti. Jarkko Wiss oli kova taistelija kentällä ja myös hänen joukkueensa ovat aina olleet tuollaisia, sanoo Allen.

Inter pyrkii Allenin mukaan lauantaina kääntämään kurssin aktiivisemmalla pelaamisella parempaan suuntaan. Honka-pelin alun passiivisuus ei ole sitä, mitä Inter-luotsio haluaa kentällä nähdä.

- Kun pelasimme aktiivisemmin Honkaa vastaan, saimme otetta pelistä. Samaan pitää pystyä myös huomenna. Ilves on aggressiivinen joukkue, jota vastaan pitää pystyä pelaamaan aktiivisesti. Tuolla aktiivisuudella pystymme horjuttamaan heitä, ennakoi Allen.

Ilveksen edellisessä SJK-ottelussa Marius Noubissin varoitustili täyttyi, joten hän kärsii yhden ottelun pelikieltoa. Kamerunilaishyökkääjän lisäksi ainoastaan pitkäaikaisloukkaantunut Baba Mensah on varma poissaolija kokoonpanosta. Interin paikallisvastustaja Turun Palloseurasta täksi kaudeksi keltavihreisiin liittynyt Ilari Mettälä on saanut pitkän kuntoutusjakson jälkeen kaksi liigaottelua vyölle.

– Terveystilanne on kiitettävä, vaikka pelejä ja pieniä tällejä on kertynyt paljon. Ilari on selvinnyt vaikeasta talvesta ja keväästä. Pelituntuman kasvaessa hänet tullaan näkemään vielä paremmassa iskussa. Moni nuori pelaajamme on nostanut vahvasti päätään, joten kokonaisuus näyttää hyvältä. Osa pojista hakee pelituntumaa yhteistyöseuroissamme viikonlopun aikana, Wiss toteaa.

Interin kokoonpanosta puuttuvat pelikieltoaan sovittavat Timo Furuholm ja Abdoulie Mansally sekä jalkavammainen Henrik Moisander.


Ilves - FC Inter Tammelan stadionilla lauantaina 30.6. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Interin verkkosivut