AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
3-4-3

21

(1-0)

Yleisöä 2824

HJK
4-3-3
vko.26 // 28.6.2018

Ennakko: FC Lahti-HJK

Ennakko: FC Lahti-HJK

Lahden Kisapuiston linnaketta saapuu perjantaina heiluttamaan hallitseva Suomen mestari HJK. FC Lahti ei ole tällä kaudella hävinnyt vielä kotonaan, HJK ei puolestaan vieraissa.

Joukkueet kohtasivat liigassa toisensa toukokuun alussa Helsingin Töölössä. FC Lahti hallitsi peliä ja siirtyi johtoon, kun Markus Uusitalo tiputti Aleksi Paanasen kaukovedon suoraan Artjom Dmitrijeville, joka viimeisteli pallon voimalla verkkoon. Toisella jaksolla Klubin Akseli Pelvas tasoitti Nikolai Alhon keskityksestä. Teemu Jäntti iski FC Lahden 2-1 -voittoon suoraan ilmasta uransa ensimmäisellä liigamaalillaan.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 61 kertaa. Näissä Klubi on vielä selkeästi edellä, sillä se on voittanut 30 kertaa. FC Lahti on kuitenkin kirinyt viime aikoina ja voittoja on plakkarissa jo 15. Maaleja FC Lahti on tehnyt 58 HJK:n 85 vastaan.

Perjantain otteluun FC Lahti lähtee ilman puolustuspään Igor Jovanovićia ja Timi Voutilaista. Brassihyökkääjä Stênio puolestaan lähestyy pelikuntoa kovaa vauhtia ja on jo osallistunut harjoituksiin lähes normaalisti.

HJK onnistui palaamaan maanantaina voittojen tielle kahden tasapelin jälkeen, kun VPS kaatui peräti lukemin 5-0. Helsinkiläisten tappiottomien otteluiden putki Veikkausliigassa on jo peräti kymmenen peliä, jonka aikana joukkue on saalistanut peräti 26 pistettä.

Voiton myötä HJK:n asema sarjataulukon kärjessä vankistui. Helsinkiläiset ovat pelanneet 17 ottelua, joiden saldona on 39 pistettä. Ottelun vähemmän pelannut RoPS on toisena, kahdeksan pistettä Klubia perässä.

HJK:n vahvuudesta puuttuvat Akseli Pelvas ja Ville Jalasto. Pelikiellossa ovat Anthony Annan ja Hannu Patronen. Nuorisomaajoukkueiden leireillä olleet Valtteri Vesiaho, Eetu Vertainen ja Enoch Banza ovat jälleen mukana ja valmennuksen käytettävissä.


FC Lahti-HJK Kisapuistossa perjantaina 29.6. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HJK:n verkkosivut