AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-4-2

23

(0-0)

Yleisöä 2466

Ilves
4-5-1
vko.26 // 25.6.2018

Ennakko: SJK-Ilves

Ennakko: SJK-Ilves

SJK pääsee pienen tauon jälkeen taas kotiyleisönsä eteen, kun tiistaina vieraaksi saapuu Ilves Tampereelta.

SJK:n kaksi edellistä ottelua pelattiin vieraissa ja molemmista tuli todella harmittavat tappiot. Edellinen kotiottelu kuitenkin päättyi murskavoittoon, kun SJK kaatoi 12.6. pelatussa ottelussa TPS:n peräti 4-0.

- Me olemme käyneet tarkkaan läpi kaksi edellistä otteluamme sekä analysoineet missä teimme virheitä. Jälkimmäinen oli tietenkin vähän hankalampi, koska pelasimme siinä Honkaa vastaan ottelun 20. minuutilta alkaen yhden miehen vajaalla. Yritimme tietenkin siinäkin tehdä parhaamme ja olenkin varsin tyytyväinen pelaajiini, jotka antoivat ottelussa kaikkensa. Nyt nuo pelit ovat kuitenkin takanapäin ja keskitymme tulevaan Ilves-otteluun.

- Meillä oli pari päivää vapaata ja nyt on ollut todella hienoa nähdä peräti 20 kenttäpelaajaa ja maalivahdit mukana harjoituksissa. Olemme saaneet useita pelaajia takaisin loukkaantumisista. Osa on saanut jo minuuttejakin alle ja on pääsemässä entistä paremmin iskuun. Nyt minulla on jopa positiivinen ongelma valita heistä paras mahdollinen joukkue, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Eremenko otti ohjat SJK:ssa potkut saaneen Tommi Kautosen tilalla toukokuussa. Sen jälkeen SJK on voittanut kuudestä pelistään vain yhden, mutta pelillinen prosessi on eheytymässä.

– Toimintatavat ovat Seinäjoella hieman muuttuneet. Sieltä löytyy Eremenkon sisäistämiä ja haluamia asioita, ja sitä kautta toistuvuutta. Lisäksi loukkaantumisaalto on vähenemään päin. Mielenkiinnolla kohtaamme jälleen kerran uudistuneen SJK:n, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kuvailee.

– SJK:lla on niin paljon laatua, että pelkästään pallon perässä juoksemisella ei heitä vastaan pärjää. Pallokontrolli ja pelirohkeus korostuvat. Olemme aiemminkin pelanneet Seinäjoella hyvää jalkapalloa hyvissä puitteissa, ja sitä lähdetään toistamaan.

SJK:lla Mehmet Hetemaj palaa pelikiellosta tähän otteluun. Loukkaantumisen vuoksi viime ottelun missannut Joel Mero tekee niin ikään paluun ja täyteen pelikuntoon ovat nyt toipuneet Billy Ions, Jordan Mustoe, Matti Klinga ja Richie Dorman. Myös Jarkko Hurme on aloittanut harjoittelun, mutta ei ole todennäköisesti vielä mukana kokoonpanossa.

Anders Bååth on kahden ottelun pelikiellossa viime pelin suoran punaisen kortin jälkeen. Loukkaantuneena ovat Dani Hatakka, Marc Vales ja Obed Malolo.

Pitkäaikaisloukkaantuneiden listalla Ilveksellä on puolestaan enää toppari Baba Mensah, joka tuskin ehtii kuntoutua vaikeasta polvivammastaan kuluvan liigakauden aikana. Keskikenttäpelaaja Naatan Skyttä on kuumeessa, mutta muilta osin Ilveksen terveystilanne on hyvä.

– Pääasia on se, että palasimme sunnuntaina juhannuslomilta terveinä. Muutama pelaaja oli nuorten maajoukkuetehtävissä, joten heidän jaksamistaan pitää vielä seurata. Hyvällä vireellä jatkamme tänään harjoituksia keinonurmella, päävalmentaja Wiss kertoo maanantai-iltapäivällä.

– Pelillinen ilmeemme on pienen taantuman jälkeen ollut ok. Tietenkin haluamme lisää tehoja viimeisellä kolmanneksella. Se ei ole pelkästään joidenkin pelaajien tai pelipaikkojen tehtävä, vaan meidän pitää onnistua joukkueena paremmin tilanteiden luonnissa. Erikoistilannepelaamisen pitää myös parantua, Wiss päättää.


SJK - Ilves OmaSp Stadionilla tiistaina 26.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut