AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-3-3

22

(1-1)

Yleisöä 3647

HJK
4-5-1
vko.25 // 19.6.2018

Ennakko: KuPS-HJK

Ennakko: KuPS-HJK

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu jälleen keskiviikkoiltana Savon Sanomat Areenalla. Tämän sarjakauden 16:nnen kierroksen kotiottelussa kohdataan sarjajohtaja HJK.

Suomalaisen jalkapalloilun klassikko-ottelu alkaa normaaliin aikaan kello 18.30 LähiTapiolan toimiessa huippujännittävän illan otteluisäntänä.

Vahvalla ja nimekkäällä kokoonpanolla operoiva HJK komeilee totuttuun tapaan sarjakärjessä. Kuopiolaisilla on nyt edessään tämän sarjakauden vaativin ja kovin sarjapeli. Tiedossa on tiukka pistetaistelu ja hieno keskikesän jalkapallojuhla. KuPS-joukkue haluaa pelata hyvää peliä ja lähtee sitä kautta hakemaan voittoa kauden isoimmasta ottelustaan toivottavasti suurilukuisen kotiyleisön tukemana.

- Viimeksi me onnistuimme taktisesti hyvin Klubia vastaan ja totta kai me lähdemme samaa temppua tekemään nyt uudestaan, Kuopion Palloseuran Veikkausliigajoukkueen päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Klubin kukistaminen edellyttää kuopiolaisilta tasaista huippusuoritusta koko 90 peliminuutin ajan. Yhtään virhettä ei ole varaa tehdä, sillä niistä rangaistaan armotta. Suuren ja mahtavan HJK:n kohtaaminen sytyttää joukkueen varmasti parhaimpaansa oman kotiyleisön edessä.

- HJK on nyt hirveässä iskussa. He voittivat kahdeksan liigapeliä peräkkäin ennen Ilves-tasapeliä. Klubi on ollut hirmuiskussa. Tuloksellisesti meillä on ollut viime aikoina hieman vaisumpaa, nyt on uusi peli edessä. Meidän pitää pelata tasaisemmin ottelun sisällä. Ja kuten Honka-pelissä, meidän oman pallollisen pelaamisen pitää toimia, silloin pelin muutkin osa-alueet toimivat paremmin. Pitkiä aikoja me joudumme myös puolustamaan tiiviisti, puolustuspelissä meidän on oltava myös vahvoja, päävalmentaja korostaa.

Keskikenttäpelaaja Urho Nissilä matkustaa viikonloppuna Belgiaan jatkaakseen menestyksekästä jalkapalloilijan uraansa uuden seuran palveluksessa. Nissilä ei enää pelaa keskiviikkoisessa HJK-ottelussa. Puolustaja Lum Rexhepin varoitustili täyttyi lauantaina Espoossa ja edessä on nyt yhden ottelun mittainen pelikielto. Rexhepi ja loukkaantuneena oleva keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel ovat siten sivussa keskiviikon kotipelistä.

Klubin voittoputki tuli päätökseen sunnuntaina, kun ottelu Ilvestä vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin. Tappiottomien otteluiden putki sen sijaan sai jatkoa ja HJK onkin jäänyt edellisen kerran pisteittä kahdeksan ottelua sitten toukokuun alussa. Varsinkin vieraskentillä Klubilla on luistanut erinomaisesti: kahdeksan matkapelin saldona on kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä.

HJK:lla on 15 ottelun jälkeen kasassa 35 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukon piikkipaikkaan. Toisena oleva RoPS on kahdeksan pisteen päässä, mutta pelannut ottelun helsinkiläisiä vähemmän.

Peli Ilvestä vastaan oli todella kuuma, mistä kertoo jo kuusi keltaista korttia. Molemmilla joukkueilla oli saumansa kuparisen rikkomiseen, mutta viimeistely ei ollut parhaalla mahdollisella tasolla. Anthony Annanille tuomittiin ottelussa ulosajo kahden keltaisen kortin myötä, joten hän on sivussa keskiviikon kamppailusta pelikiellon takia.

Tämä tuo pieniä muutoksia kokoonpanoon, sillä Annan on kolmanneksi eniten minuutteja kellottanut Klubin pelaaja. Päävalmentaja Mika Lehkosuo on kuitenkin kierrättänyt HJK:n pelaajistoa reilusti kauden aikana. Peräti 21 pelaajaa on pelannut yli 300 minuuttia, mikä on ylivoimaisesti sarjan isoin lukema. Mosa oli vastaavasti pelikiellon takia sivussa lauantain kamppailusta, mutta palaa tositoimiin Kuopiossa. Nikolai Alho palaa myös vahvuuteen häidensä jälkeen.

HJK:n pitkäaikaistoipilaista Akseli Pelvas ja Ville Jalasto ovat edelleen sivussa. Riku Riskin tilannetta seurataan edelleen päivittäin, ja on mahdollista, että Riski hakee pelituntumaa keskiviikkona Klubi 04:n ottelussa.


KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla keskiviikkona 20.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: HJK:n ja KuPS:n verkkosivut