AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
TPS
4-3-3

11

(1-0)

Yleisöä 5046

FC Inter
4-4-2
vko.25 // 19.6.2018

Ennakko: TPS-FC Inter

Ennakko: TPS-FC Inter

TPS valmistautuu kauden toiseen Turun derbyyn tavoitteenaan samalla kauden toinen voitto - niin derbystä kuin koko Veikkausliigastakin. TPS kaatoi kauden ensimmäisessä kohtaamisessa FC Interin lukemin 2-1.

FC Interin valmennusvastuun otti jokin aika sitten John Allen ja hän sai tuekseen Kari Virtasen. FC Interin uudet vastuunkantajat ovat TPS-luotsi Mika Laurikaiselle todella tuttuja valmentajia. Mitään suuria yllätyksiä hän ei paikallispelissä odota.

- Paljon on samoja elementtejä. Samat pelaajat ja samat vahvuudet pelaajilla. Tuttu vastustaja kaiken kaikkiaan, Laurikainen kertoo TPS TV:n haastattelussa

- Oma homma pitää pystyä hoitamaan mahdollisimman hyvin, Laurikainen huomauttaa.

Laurikaisen mukaan TPS:n terveystilanne on ihan kohtuullinen.

- Pieniä kolhuja tuli pelissä ja Onni Valakarin nilkka täytyy vielä tarkistaa. Antto Tapaninen ja totta kai Tomas Hradecky ovat poissa, Laurikainen toteaa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen huhtikuussa jätti Interille paljon hampaan koloon. TPS:n voittoon päättynyt ottelu on lopulta ainoa Palloseuran täyden pistepotin ottelu tämän kauden Veikkausliigassa.

Paikallisottelut ovat ilman muuta kauden kohokohtia molemmille seuroille. Huominen ottelu on 41. ottelu joukkueiden välillä. Otteluissa on menty tasatahtiin. Kumpikin joukkue on voittanut 14 ottelua ja 12 kertaa kentällä on päädytty tasatulokseen. Inter on maalieron turvin otteluissa niskan päällä 56-49 lukemin.

Interin päävalmentaja John Allen kiteyttää huomisen ottelun viiteen kirjaimeen.

- Derby. Nuo viisi kirjainta kertovat kaiken huomisesta. Paikallisottelut ovat kaikkialla samanlaisia. Erityisiä sekä pelaajille että kannattajille, sanoo Allen.

Allenin mukaan huomisen ottelun erityisyyden pystyy aistimaan joukkueen sisällä jo hyvissä ajoin ennen ottelua. Saman pukuhuonekäytävän jakavat pelaajat haluavat näyttää lopulta kuka on kuka kentällä.

- Paikallisottelut ovat ehdottomasti kauden kohokohtia. Pelaajat tuntevat toisensa kentän ulkopuolella, mutta huomenna he tekevät kaikkensa poistuakseen kentältä voittajalta. Ottelun erikoisuuden aistii pelaajien keskuudessa. Meno treenikentällä on ollut hyvää. Jokainen pelaaja haluaa varmasti olla kentällä huomenna, jatkaa Allen.

Jos ottelu TPS:aa vastaan on erityinen pelaajille, niin samaa voidaan sanoa myös päävalmentaja Allenista, joka pääsee ottamaan mittaa huomenna yhdestä parhaasta ystävästään.

- Heidän valmentaja Mika Laurikainen on yksi parhaista ystävistäni, joten myös minulle ottelu on muun joukkueen tapaan erityinen. En halua hävitä hänelle, toteaa Allen päättäväisesti.

Interin kokoonpanosta ovat sivussa vammojen takia Ivan Sesar, Yoonis Muse sekä Niko Markkula, joka aikaisemmista tiedoista poiketen saatetaan nähdä vielä tositoimissa tällä kaudella.


TPS-FC Inter Veritas Stadionilla keskiviikkona 20.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: TPS:n ja Interin verkkosivut