Yleisöä 1705

4-5-1
vko.25 // 20.6.2018

FC Honka kaatoi SJK:n (FC Honka-SJK 3-1)

FC Honka kaatoi pitkään miesvajaalla pelanneen SJK:n keskiviikkona Espoossa maalein 3-1 (2-1).

Honka ja SJK kohtasivat Espoossa ennen Juhannusta pelatussa ottelussa ja Honka piti kotitaikansa elossa 3-1 voitolla.

Ottelu alkoi FC Hongan selvässä hallinnassa. Honka loi ensimmäisen hyvän maalipaikan jo kolmannella minuutilla, kun Youness Rahimi keskitti oikealta laidalta Borjas Martinille, joka pääsi vapaasti laukomaan hyvästä paikasta, mutta Mihkel Aksalu torjui varmasti. Seuraavasta hyökkäyksestä Honka siirtyi jo johtoon, kun Jonas Levänen keskitti vasemmalta boksiin Macouma Kandjille, joka pääsi liian helposti jatkamaan Borjas Martinille, joka laukoi pallon maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Martinilla oli jo ottelun kolmas maalipaikka, mutta tällä kerralla SJK:n puolustus pystyi blokkaamaan kudin.

SJK pääsi hiljalleen peliin mukaan 10 minuutin kohdilla, ja sai luotua hyökkäyksiä kohti Hongan maalia. 13. minuutti toi myös tasoitusosuman, kun SJK sai pidettyä pitkään paineen Hongan alueella. Johannes Laaksonen voitti Joel Perovuon kaksinkamppailussa, ja pääsi laukomaan boksin rajalta. Davor Taleski torjui laukauksen eteensä, ja Aristote Mboma oli ensimmäisenä paluupallossa ja laukoi kauden toisen maalinsa.

SJK:n hyvä vaihe kuitenkin päättyi hyvin nopeasti. Honka pääsi 18. minuutilla vastahyökkäykseen SJK:n hallinnan päätteeksi. Macoumba Kandji pääsi läpiajoon, eikä Anders Bååth pystynyt horjuttamaan kunnolla Kandjia. Laukaisuhetkellä Bååth kuitenkin taklasi Kandjia rangaistuspotkun ja punaisen kortin arvoisesti. Macoumba Kandji laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin.

36. minuutilla Billy Ions laukoi kovan kaukovedon, jonka Davor Taleski torjui kulmapotkuksi. SJK sai ensimmäisellä puoliajalla alivoimalla pari erikoistilannetta, mutta niistä ei sen kummempaa tullut tulokseksi. Hongalla sen sijaan oli pari erinomaista maalipaikkaa siirtyä kahden maalin karkumatkalle, mutta Lucas Kaufmannin veto osui ylärimaan, ja Youness Rahimin veto viuhui yli maalin.

Toisella puoliajalla SJK kyttäsi vastaiskuja Hongan hallitessa peliä ja palloa. SJK sai muutamia puolittaisia maalipaikkoja, mutta minkäänlaista kiriä SJK ei pystynyt alivoimalla luomaan. 52. minuutilla Johannes Laaksonen pääsi laukomaan, mutta pallo meni ohi maalin. Reilun tunnin kohdalla Emile Paul Tendeng pelasi erinomaisesti, ja riisti Youness Rahimilta pallon. Tendeng keskitti kaukaa takatolpalle Billy Ionsille, joka ei kuitenkaan päässyt kunnolla pallon päälle, ja pusku suuntautui yli maalin.

Honka oli lähellä siirtyä 3-1-johtoon, kun Borjas Martin keskitti Joni Korhoselle, joka puski pallon päätyviivalta takatolppaan, mutta SJK:n puolustus pystyi siivoamaan kakkospallon. SJK yritti välillä hyökätä pitkillä palloilla, mutta pallonmenetysten jälkeen Honka pääsi todella usein vaarallisiin vastahyökkäyksiin, jotka SJK kuitenkin pystyi puolustamaan. Vartti ennen loppua Hongan vastahyökkäys kuitenkin tuotti tulosta. Macoumba Kandji harhautteli SJK:n puolustusta boksissa ensin hetken ja laukoi pallon sitten maaliin.

SJK teki heti maalin jälkeen vaihtoja, ja kentälle tuli kolme loukkaantumisista toipunutta pelaajaa, Matti Klinga, Jordan Mustoe ja Richard Dorman tulivat kentälle. Yksi vaihtoon tulleista oli Billy Ions, joka oli ensimmäistä kertaa avauksessa viime kauden viimeisen pelin jälkeen. Ions pystyi tuomaan uuden säväyksen SJK:n hyökkäykseen, mutta alivoimaisena SJK:n hyökkäyspelaaminen oli todella satunnaista.

FC Inter-FC Honka Veritas Stadionilla tiistaina 26.6. kello 18.30 ja SJK-Ilves OmaSp Stadionilla tiistaina 26.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.