AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Honka
4-4-2

31

(2-1)

Yleisöä 1705

SJK
4-5-1
vko.25 // 19.6.2018

Ennakko: FC Honka-SJK

Ennakko: FC Honka-SJK

FC Honka on löytänyt mahtavan vireen kotinurmellaan. Tämän ansioista espoolaiset ovat nousseet Veikkausliigan sarjataulukossa sijalle viisi. Keskiviikkona Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraita Seinäjoelta.

Honka ja SJK kohtasivat viimeksi huhtikuun 21. päivä. Ottelu oli vaikea espoolaisille ja sitä voidaan pitääkin keltamustien kauden pohjanoteerauksena. SJK nappasi kotivoiton 2–0 luvuin hengettömästä Hongasta. Menneet ovat menneitä ja kausi on edennyt. Honka on kerännyt 13:sta ottelustaan 19 pistettä. SJK on pelannut niin ikään 13 ottelua ja kerännyt niistä 12 pistettä.

Tapiolan urheilupuisto on ollut suotuisa paikka vuosien saatossa Hongalle, eivätkä espoolaiset ole hävinneet nurmikentällä sitten vuoden 2014 elokuun.

– Onhan tämä kiva paikka pelata. Tämä on meidän koti ja meillä on ollut monta vuotta hyvä kotivire täällä. Luonnonnurmi sopii hyvin meille, mutta vaikea yksittäistä asiaa sanoa, miksi olemme pärjänneet täällä niin hyvin. Alkaahan tämä olla jo poikkeuksellista, Hongan valmentaja Sampo Koskinen toteaa seuransa verkkosivuilla.

Taikatemppuja voittoon ei ole, vaan kaiken on lähdettävä omasta hyvästä tekemisestä.

– Meidän on pystyttävä parantamaan koko ajan. Viime pelin alku oli hyvä ja sitten 2-0 tilanteessa KuPS pääsi matsiin paremmin mukaan. Vielä vaan pidempiä jaksoja terävää pelaamista ja voimme olla myös vieläkin tehokkaampia. Sitä kautta ne kolme pistettä jäävät tälläkin kertaa Tapiolaan, Koskinen summaa ytimekkäästi.

Sivussa SJK-ottelusta ovat honkalaisista vain Duarte Tammilehto, Masar Ömer ja Kasperi Liikonen.

SJK kärsi viikonloppuna kirvelevän 0-1-tappion PS Kemin vieraana.

- Odotan hyvin erilaista peliä kuin Kemissä. Kenttä on siellä erinomaisessa kunnossa ja vastustaja on tietenkin aivan erityylinen. He pelaavat palloa, ovat taitava joukkue, joka haluaa hallita palloa. Mielestäni se sopii meille hyvin, sillä myös me haluamme pelata palloa. Meillä on myös enemmän materiaalia heistä, kun olemme pelanneet heitä vastaan jo pariin otteeseen. Pystymme keskittymään heidän vahvuuksiin, eliminoimaan niitä sekä iskemään heidän heikkouksiin. Samalla keskittyen parantamaan omia vastaaviamme, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko seuransa verkkosivuilla.

Eremenkon mukaan PS Kemi-tappiota ei tarvitse enempää miettiä.

- Keskitymme nyt tulevaan. Saamme taas muutamia pelaajia takaisin riveihinkin, kuten Matti Klinga ja Richie Dorman, jotka ovat nyt treenanneet meidän kanssamme. Tietenkään he eivät ole vielä aivan täydessä iskussa, mutta ovat mukana niin paljon kuin he pystyvät. Eli siinä mielessä asiat alkavat näyttämään paremmalta, Eremenko jatkaa.

- Menemme sinne hakemaan kolmea pistettä. Jaro-aikoinani meillä oli monesti hankaluuksia voittaa Honkaa, ja pelasimme todella usein tasan. Mutta sitten kun voitimme, voitimme 5-0 luvuin. Mutta meille riittää nyt kyllä kolmekin pistettä keskiviikkona, nauraa Eremenko.

SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj on keskiviikon ottelusta sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Edelleen sivussa ovat Dani Hatakka, Jarkko Hurme, Marc Vales ja Obed Malolo.


FC Honka-SJK Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 20.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, SJK:n verkkosivut