AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
3-4-3

41

(2-0)

Yleisöä 2021

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.25 // 19.6.2018

Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

Vaasan Palloseura kohtaa keskiviikkona kotikentällä IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa kello 18:30 Elisa Stadionilla.

Vepsulla on alla vapauttava voitto Turun Interistä. Dirlandaata laulettiin Veritas stadionin pukukopissa tuttuun tapaan ja loppunumerot olivat 3-1. Vaikka ottelu Turussa ei ollut täydellinen, on siitä hyvä lähteä parantamaan kohti huomista kotiottelua.

- Koitetaan jatkaa siitä, mihin Turussa jäätiin. Meillä on ollut vaikeaa tuloksellisesti. Välillä on tuntunut kovastikin, että haluaisimme ansaita enemmän, mutta tulosta tulee kunnioittaa ja olemme tehneet useamman pelin itsellemme vaikeaksi. Näin ollen tavoiteltuja kolmen pisteen voittoja ei ole juurikaan tullut, mutta nyt pitkästä aikaa sellainen saatiin, päävalmentaja Petri Vuorinen sanaili kotiottelun alla.

- Peli ei ollut täysin meidän hallinnassamme ja vastustaja loi hyviä tilanteita ja aiheutti meille vaikeuksia. Saimme kuitenkin hyvän alun ja joukkueessa on tällä hetkellä tosi hyvä tunne. Jätkät ovat tosi sitoutuneita ja halu voittaa on kova. Se näkyy kaikessa tekemisissämme. Haluamme jatkaa Maarianhaminaa vastaan niitä pelillisiä juttuja, jotka ovat toimineet, mutta tuoda myös sen saman tunteen kentälle, mitä viimeksi nähtiin, Vuorinen jatkoi.

Kotiotteluiden päätteeksi ei ole tällä sesongilla juhlittu voittoa liian monesti. Senkin Vuorinen ja koko joukkue yhdessä haluavat muuttaa.

- Haluamme pelata kotiyleisön edessä hyvän pelin ja tarjota heille voiton. Yleisö ansaitsee sen ja me haluamme nauttia kotipeleistä yleisön kanssa yhdessä. Se on myös tosi tärkeää, Vuorinen kommentoi.

Huomisessa ottelussa vastaan asettuva IFK Mariehamn on pelannut alkukautensa mollivoittoisesti. Sarjataulukon kymmenentenä olevat "saarelaiset" eivät ole viimeisestä viidestä ottelustaan voittaneet yhtään. Mariehamn on Vepsun tavoin kärsinyt myös loukkaantumisista. Pelillisesti joukkue on kuitenkin monipuolistanut tekemistään.

- IFK on muuttanut omaa peliään viime aikoina. He ovat avanneet alempaa kolmella ja pelanneet pidempiä hyökkäyksiä. He ovat mielestäni erilainen joukkue kuin alkukaudesta.

- Toki heidän pelissään on edelleen se tietty suoraviivaisuus ja Kangaskolkka on yksi sarjan vaarallisimmista hyökkääjistä. Hänet on huomioitava ja sen lisäksi oltava varuillaan, sillä hänen ympärillään on monta hyvää viimeistelijää, joilla on niin sanotusti kovat kanuunat. Tällaisia pelaajia ovat Åsbrink, Silverholt ja Sid esimerkiksi.

Heikoista tuloksista huolimatta viime pelissä RoPSia vastaan Mariehamn onnistui kotikentällään rakentamaan hyvän määrän maalipaikkoja, joten missään nimessä vastaan ei asetu tyystin alavireinen vastustaja.

- Vaikka katsoisi pelkät "highlightit" heidän RoPS-pelistään, niin näkee, että he tuottivat valtavasti maalipaikkoja. Kentällä nähtiin tosi hyökkäysvoittoinen Maarianhamina ja he todella ottivat homman haltuun RoPSia vastaan.

VPS lähtee otteluun ilman pitkäaikaisloukkaantuneita Elhadji Cissiä ja Aatu Kujanpäätä. Heidän lisäkseen huominen peli tullee vielä liian aikaisin Jesper Engströmille, Juho Lähteelle, Steven Morrisseylle ja Joonas Vahteralle.

- Ciss on poissa pidempään ja hänen ja muiden Sion-lainojen tilanteesta ja jatkosta tiedämme lisää ensi viikolla, Vuorinen kommentoi.

Vahtera pelasi jo yhden pelin akatemian kanssa, mutta ei tullut kentälle viimeisimmässä kamppailussa, johon hänet oli merkattu kokoonpanoon.

- Ei ole kyse varsinaisesta takapakista. "Jonttu" on kärsinyt niin paljon loukkaantumisista, että hänen kohdallaan ei vain haluta ottaa minkäänlaisia riskejä. Hänen tuntemukset ovat koko ajan paremmat ja täysi pelikunto lähenee.

Lähde puolestaan toipuu vielä Turussa päähän saamastaan tällistä.

- Juho voi hyvin. Seuraamme protokollaa ja etenemme päivä kerrallaan, mutta huominen peli tulee varmasti vielä vähän liian nopeasti.

Steven Morrissey puolestaan on saanut luvan täysipainoiselle treenaamiselle ja on jo mukana harjoituksissa. Morrisseykin saattaa pelata kuitenkin vielä akatemian mukana ennen paluutaan Veikkausliiga-kentille.


VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla keskiviikkona 20.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.