AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-5-1

13

(1-1)

Yleisöä 1795

RoPS
5-4-1
vko.24 // 15.6.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-RoPS

Ennakko: IFK Mariehamn-RoPS

Veikkausliiga jatkuu viikonloppuna täydellä kierroksella. Rovaniemen Palloseura matkaa lauantaiksi Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta kello 19.15.

RoPS ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen. Huhtikuussa Rovaniemellä RoPS voitti Lucas Lingmanin ja Simo Roihan maaleilla 2-0.

- Vastustaja saa aina jossain vaiheessa hyviä jaksoja, mutta on meidänkin mietittävä, kuinka saisimme tasaisemman yhdeksänkymmentäminuuttisen. Erityisesti väsyneenä meidän tulee keskittyä perusasioihin, pitää perustekeminen mahdollisimman laadukkaana ja ylipäätään pitää asiat yksinkertaisina, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela toteaa seuransa verkkosivuilla.

IFK Mariehamn on saanut edellisestä viidestä ottelusta ainoastaan yhden tasapelipisteen Seinäjoen Jalkapallokerholta. Viimeisin ottelu päättyi tappioon Helsingin Jalkapalloklubille 2-0.

IFK:lla on kuitenkin pelotteensa. Puolustuksessa luutii RoPS:llekin erittäin tuttu toppari Ivan Tatomirovic. Hyökkäyspelaamisen tueksi on pienen tauon jälkeen palannut tällä kaudella jo kolme maalia viimeistellyt Robin Sid.

Maarianhaminan todellinen ase on kuitenkin hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka, joka on tälläkin kaudella viidentoista maalin tahdissa.

- Aleksei on heille kaikin tavoin tärkeä pelaaja. Pallonriistoissa hän on aina se kohde, jolle pallo yritetään saada joko ensimmäisellä tai viimeistään toisella syötöllä, Koskela kertoo.

- Meidän hyökätessä on tärkeää, että meidän topparit ja keskikenttäpelaajat tietävät, missä Kangaskolkka menee. Suorat syötöt on pyrittävä peittämään tai viimeistään on pystyttävä tuplaamaan tilanne, ettei Kangaskolkka pääse kääntymään.

IFK Mariehamn ei ole enää tällä kaudella se puolustuspelaamisen erikoisjoukkue, joka voitti Suomen mestaruuden kaksi vuotta sitten. Maarianhamina on päästänyt jo 24 maalia. Mestaruuskaudella päästettyjä maaleja oli 25.

Kaikista erityispiirteistään ei IFK kuitenkaan ole luopunut. Wiklöf Holding Arenan luonnonnurmi ja kapea kenttä ovat säilyneet.

- Se on selkeästi kapeampi kuin meidän kotikenttä, RoPS-valmentaja luonnehtii.

- Maarianhamina on tehnyt huomattavan paljon maaleja erikoistilanteista. Kapeammalla kentällä erikoistilanteet tulee aina hiukan lähempää maalia, jolloin niiden merkityskin korostuu.

Oman mausteensa lauantain otteluun tuo se, että perinteinen Alandia Cup avataan virallisesti kello 18.00 Wiklöf Holding Arenalla. Turnauksen osallistujat on kutsuttu seuraamaan Veikkausliigaottelua, joten lehtereillä riittänee tungosta.


IFK Mariehamn-RoPS Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 16.6. kello 19.15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: RoPS:n verkkosivut