AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
PS Kemi
3-4-3

10

(1-0)

Yleisöä 1344

SJK
3-5-2
vko.24 // 15.6.2018

Ennakko: PS Kemi-SJK

Ennakko: PS Kemi-SJK

PS Kemi lähtee lauantaina tavoittelemaan toista kertaa tälle kaudelle SJK:n päänahkaa. Kauden avausottelussa Seinäjoella punapaidat pelasivat tasapainoisen ottelun voittaen monien yllätykseksi nimivahvan seinäjokelaisrykmentin 0-1 kapteeni Julian Guevaran maalilla.

PS Kemi taipui tiistain kierroksella FC Interille Turussa 1-0, mutta pelasi sitä edellisillä kierroksilla tuloksellisestikin hyvin voittaen KuPS:n ensimmäistä kertaa liigataipaleellaan ja pelaten maalittoman tasapelin FC Lahden kanssa.

– Jatkamme sitä peliä, mitä olemme viime otteluissa esittäneet. Meillä on hirveä luotto omaan tekemiseen, joka on alkanut kääntyä oikeaan suuntaan. Myös treeneissä otteet ovat näyttäneet tosi hyviltä, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman alleviivaa seuransa sivuilla.

PS Kemi hakee uskoa menestykseen lauantaiksi myös alkukaudesta voitetusta SJK-ottelusta. Vaikka kotijoukkueellakin oli ottelunsa omat loistopaikkansa ja maalivahti Oskari Forsman joutui esittämään pari huipputorjuntaa, se kertoi kuitenkin jalkapallokansalle sen, että PS Kemi kykenee parhaimmillaan voittamaan minkä tahansa joukkueen liigassa. Myös KuPS -voitto kertoo samaa. Lisäpisteet ovat monessa ottelussa jääneet hyvin pienistä seikoista kiinni. Jos parikin lukuisista tolppalaukauksista olisi sujahtanut sisään, olisi sarjatilanne kemiläisten osalta hyvinkin toisenlainen.

– Myös perjantain valmistavat treenit menivät hyvin. Kaikesta tekemisestä huokui luottavainen rauhallisuus. Olemme nyt päässeet treenaamaan Sauvosaaressa ja se tuo osaltaan positiivisuutta joukkueen tekemiseen, Åhman kertoo.

PS Kemiä FC Inter -ottelussa riepotelleen flunssa-aallon pahin terä on taitettu ja viimeisetkin potilaat palasivat perjantaina treeneihin.

– Pientä loukkaantumista on ollut, mutta saamme lauantaiksi varmasti iskukykyisen ryhmän kentälle, kauden ensimmäistä kotivoittoa himoava Åhman painottaa.

Alexei Eremenkon ensimmäinen voitto SJK:n peräsimessä tuli viime tiistaina kotiottelussa komein murskaluvuin, kun TPS kaatui peräti 4-0. Eremenko oli tulokseen tyytyväinen, mutta edelleen hän löysi parannuskohteita pelistä.

- En ollut tyytyväinen varsinkaan lopussa syöttöjemme tasoon, sillä menetimme palloa liian helposti monta kertaa ja jouduimme sitten puolustamaan. Virheitä voi tulla, mutta ei näin yksinkertaisissa asioissa. Meidän tulee pysyä keskittyneenä koko ottelun ajan, Eremenko toteaa SJK:n verkkosivuilla.

- Pelissä kuitenkin näkyi paljon niitä asioita joita olemme harjoitelleet, ja olen tyytyväinen siihen, miten pelaajat alkavat huomaamaan milloin muuttaa tempoa, milloin avata peliä oikea-aikaisesti. Mielestäni kentällä nähtiin nyt selvästi rennompi joukkue, joka nautti pelaamisesta, Eremenko huomauttaa.

Lauantain otteluun SJK saa takaisin pelikiellossa olleen Vahid Hambon ja viime ottelussa vaihdosta kentälle tulleet Jordan Mustoe ja Billy Ions ovat taas askeleen lähempänä täyttä pelikuntoa. Jo pelkästään tämä kolmikko tuo lisää vaihtoehtoja joukkuetta valittaessa. Mahdollisesti myös loukkaantumisen vuoksi sivussa olleet Richie Dorman ja Matti Klinga alkavat olla kohta mukana. Dorman on jo mukana joukkueen harjoituksissa.

Vielä pidempään sivussa on kuitenkin Jarkko Hurme, jota odotellaan kuun vaihteen tietämillä takaisin, samoin Marc Vales ja Obed Malolo ovat sivussa. Dani Hatakan kohdalla ei ole vielä tiedossa pystyykö hän pelaamaan tällä tai ensi viikolla, vai meneekö hänelläkin pidempi aika.


PS Kemi-SJK Sauvosaaren stadionilla lauantaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, SJK:n verkkosivut