AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Inter
4-5-1

13

(0-1)

Yleisöä 1829

VPS
4-4-2
vko.24 // 15.6.2018

Ennakko: FC Inter-VPS

Ennakko: FC Inter-VPS

FC Inter pelaa Veikkausliigaa jälleen lauantaina Veritas Stadionilla. Ottelu Vaasan Palloseuraa vastaan alkaa kello 18.30.

FC Inter voitti tiistaina PS Kemin 1-0. Kauden ensimmäisen kotivoiton merkityksen alleviivaa myös Interin päävalmentaja John Allen. Hän toivoo, myös että hyvät tulokset tuovat lisää yleisöä Interin otteluihin.

- Voitto teki totta kai henkisesti hyvää koko joukkueelle. Ottelussa oli paikalla paljon yleisöä myös. Toivottavasti mahdollisimman moni löytäisi paikalle myös huomenna. Heistä on meille iso apu, toivoo Allen Interin verkkosivuilla.

Interin ottelu PS Kemiä vastaan sujui hyvin varsinkin puolustussuuntaan. VPS-otteluun Allen vaatii joukkueelta vähintään samaa. Hyökkäyspelaamisessa on sen sijaan parannettavaa.

- Puolustimme edellisessä pelissä hyvin. Parannettavaa jäi sitä vastoin hyökkäyspelaamisessa. Haluamme, että pystymme hyökkäämään paremmin joukkueena ja luomaan tilanteita myös yksilötaidon avulla, sanoo Allen.

Inter pääsee peliin hyvistä lähtökohdista. Vammojen takia kokoonpanosta ovat sivussa ainoastaan Niko Markkula ja Yoonis Muse. Muilta osin joukkue on täysin terveenä.

VPS lähtee otteluun tiistain niukkaakin niukemmasta RoPS-tappiosta kimpaantuneena.

- Sarjataulukkokin näyttää, että marginaalit Veikkausliigassa ovat tällä hetkellä tosi pienet. Tosi pienet asiat vaikuttavat siihen, kumpi voittaa. Meitä kirpaisi kovasti tappio Rovaniemellä, mikä suututti meidät. On tärkeää miten reagoimme edellisen pelin viime hetken tappioon ja miten handlaamme tilanteen tähän peliin lähdettäessä, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen analysoi seuransa verkkosivuilla.

Pelillisesti viikolla onkin Vaasassa käyty läpi asioita, joissa ollaan aiemmissa peleissä onnistuttu ja mietitty mitä kaikkea voidaan vielä parantaa, jotta tuloksia tulee.

- Niitä juttuja, jotka toimivat, pitää pystyä jatkamaan ja vahvistamaan. Meille tulee kuitenkin otteluissa hetkiä, jolloin puolustamme heikommin, joten noita tilanteita pyrimme vahvistamaan, jotta saisimme vieläkin kovemmaksi meidän puolustuksemme.

VPS on kokenut tällä kaudella otteluissaan harmittavia pistemenetyksiä ja hampaankolossa on edellisistä kamppailuista sopivasti.

- Me tiedämme tilanteen jatkuvasti. Meillä on ollut monta peliä, että olemme tienneet miten voitto vaikuttaisi tilanteeseen. RoPS-voitolla olisimme nousseet kolmen pisteen päähän RoPSista ja jo sitä ennen SJK-voitolla olisimme tehneet rakoa peräpäähän. Nyt olemme sarjataulukossa vähän alempana ja tilanne on tulosten myötä erilainen. Tiedämme missä mennään ja edelleen keskitymme yhteen peliin kerrallaan. Siitä ammennamme virtaa tekemiseemme.

Terveystilanteen suhteen on huonompia uutisia, sekä oikeinkin iloisia uutisia.

- Huonompi uutinen on se, että Alexander McQueen on vielä muutaman viikon sivussa ennen kuin pääsee pelikuntoon ja Elhadji Ciss on sivussa pidempään, sillä hänen vammansa on leikattu.

- Käytettävissä ovat siis aika lailla samat pelaajat kuin edellisessä pelissäkin, mutta tänään perjantaina selvisi lääkärin tarkastuksissa, että Jesper Engströmin ja Steven Morrisseyn tilanteet ovat hyviä. Kuntoutuminen on mennyt todella hyvin ja he saavat pikkuhiljaa osallistua pallollisiin treeneihin. Mikäli kaikki menee hyvin, niin he ovat parin-kolmen viikon sisällä käytettävissämme.

Tämän lisäksi Joonas Vahtera kuntoutuu hyvää vauhtia pelikuntoon, mutta on vielä tästä ottelusta sivussa. Vahtera pelaa vielä perjantai-iltana VPS J Akatemian kanssa VPV:tä vastaan Kolmosen ottelussa.FC Inter-VPS Veritas stadionilla lauantaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, VPS:n verkkosivut