AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Honka
4-4-2

21

(2-0)

Yleisöä 1919

KuPS
4-3-3
vko.24 // 16.6.2018

FC Honka kaatoi KuPS:n (FC Honka-KuPS 2-1)

FC Honka kaatoi KuPS:n (FC Honka-KuPS 2-1)

FC Honka kaatoi KuPS:n lauantaina Espoon Tapiolassa maalein 2-1 (2-0).

FC Honka sai 7. minuutilla rangaistuspotkun ja sen toimitti verkon perukoille Javier Hervas. Espoolaisten 2-0-johtomaalin iski Borjas Martin 37. minuutilla. Toisen puoliajan alussa KuPS:n Petteri Pennanen sivalsi 2-1-kavennusmaalin.

Honka otti pelin hallintaansa alusta asti, eivätkä keltamustat maaliteossa kauaa aikailleetkaan. Kuudennella peliminuutilla Borjas Martin sai pallon rangaistusalueen sisällä ja harhautti KuPS-vahti Otso Virtasen. Virtasella ei ollut muuta mahdollisuutta kuin kaataa espanjalaishyökkääjä ja pallo vietiin yhteentoista metriin. Javi Hervas ei pilkulta epäonnistunut, vaan vei Hongan maalin karkumatkalle. Vain minuutti johtomaalin jälkeen keltamustat olivat lähellä tuplata johtonsa. Robert Ivanov jatkoi Lucas Kaufmannin antaman kulmapotkun maalin edustalle, mutta Mac Kandji ei onnistunut laittamaan palloa verkkoon.

Honka heilutti verkkoa toistamiseen 37. minuutilla. Virtanen ei onnistunut liimaamaan Kaufmannin kovaa vapaapotkua, ja ensimmäisenä pallossa oli Borjas Martin. Espanjalaishyökkääjä laukoi pallon komeasti maalin kattoon ja pääsi näin tuulettamaan jo kauden viidettä osumaansa. Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin keltamustien komeassa kahden maalin johdossa.

KuPS tuli toiselle jaksolle vahvasti ja onnistuikin kaventamaan 48. minuutin kohdalla. Ilmari Niskanen ja Petteri Pennanen karkasivat vastahyökkäykseen. Pennanen sijoitti Niskasen tarjoilusta pallon ohi Davor Taleskin.

Vieraiden tasoitusosuma näytti jo varmalta 63. minuutin kohdalla. Niskanen pääsi avopaikkaan, mutta Taleski onnistui pelastamaan vielä tilanteen huipputorjunnalla.

KuPS haki tasoitusmaalia kovalla riskillä ja se avasikin Hongalle monia paikkoja vastahyökkäyksiin. Hyvistä tilanteista huolimatta keltamustat eivät kuitenkaan onnistuneet lisäämään johtoaan. Toisella jaksolla ei siis enempää maaleja nähty, ja näin Honka nappasi jo kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa. Samalla keltamustat nousivat Veikkausliigan viidennelle sijalle Ilveksen ohi.


FC Honka-SJK Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 20.6. kello 18.30 ja KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla keskiviikkona 20.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut