AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Honka
4-4-2

21

(2-0)

Yleisöä 1919

KuPS
4-3-3
vko.24 // 15.6.2018

Ennakko: FC Honka-KuPS

Ennakko: FC Honka-KuPS

FC Honka pelaa jälleen Tapiolan urheilupuistossa kahden viikon tauon jälkeen. Honka saa lauantaina ison haasteen Kuopiosta, kun KuPS saapuu Espooseen.

KuPS on kerännyt pelaamastaan 14 ottelustaan 24 pistettä. Viiden ottelun kattavassa kuntopuntarissa kuopiolaiset ovat toisena. Alkukauden tehokkain pelaaja joukkueessa on ollut peräti 10 maalia takonut Rasmus Karjalainen.

– KuPS on tehnyt paljon maaleja alkukaudella ja heillä on vahvoja sekä nopeita hyökkääjiä. Pitää löytää keinot puolustaa ne pois, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara analysoi lauantain vastustajaa.

Espoolaiset ovat olleet niin ikään suhteellisen kovassa iskussa. Alkukausi on ollut tasapelien värittämä, sillä kauden 12 ottelustaan keltamustat ovat jakaneet pisteet seitsemän kertaa. Toisaalta joukkue on hävinnyt vain kaksi kertaa, molemmat vieraskentillä. Kotikentällään Honka ei ole hävinnyt vielä kertaakaan tällä Veikkausliigakaudella ja espoolaiset ovatkin kahden ottelun mittaisessa voittoputkessa kotinurmellaan.

– Sarjan kärkijoukkue vastassa, mutta onneksi pelaamme himassa. Olemme olleet vahvoja Tapiolan urheilupuistossa ja tavoitteenamme on jatkaa sitä trendiä.

Hongan maalit ovat jakautuneet vierasjoukkuetta tasaisemmin – maalipörssin kärjessä majailee edelleen espanjalaishyökkääjä Borjas Martin neljällä osumallaan. Toisena ovat kahdella osumallaan Lucas Kaufmann, Mac Kandji, Javi Hervas sekä Youness Rahimi. Yhden osumaan mieheen ovat tehneet peräti neljä pelaajaa: Nemanja Obradovic, Jatuli Laevuo, Jonas Levänen ja viime ottelussa ainokaisesta vastannut Konsta Rasimus.

– Ottelusta tulee haastava, mutta toivottavasti pystymme kontrolloimaan peliä pitkien hyökkäyksien kautta. Jännittävä vääntö tiedossa, Vasara summaa.

Joukkueet kohtasivat Veikkausliigakauden avauskierroksella Kuopiossa ottelun päättyessä 1-1-tasapeliin. KuPS on valmistautunut vaativaan voimainkoitokseen vahvan kotijoukkueen kanssa.

- Honka on vaikea vastustaja kotonaan. He eivät ole vielä hävinneet kotikentällä ja ovat ottaneet kaksi peräkkäistä kotivoittoa. Honka on erittäin hyvä pallollinen ja tasapainoinen joukkue ja vaikeasti voitettava, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

Hongan terveystilanne on hyvä, sillä sivussa ovat vain pitkäaikaisloukkaantuneet Masar Ömer ja Duarte Tammilehto, sekä viikko sitten harjoituksissa loukkaantunut Kasperi Liikonen.

Kuopiolaisilla puolustaja Hamed Coulibalyn yhden ottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja Espooseen päästään matkustamaan vahvalla pelaajaryhmällä.

- Nyt tulee erilainen peli kuin tiistaina. Meidän pelaaminen on kokonaisuudessaan aika hyvällä tasolla ja hyvillä fiiliksillä me peliin lähdetään. Hyvä kokonaisuus meidän pitää saada. Me emme saa hermostua, jos Honka haluaa pitää palloa ja kontrolloida peliä. Meidän pitää pyrkiä samaan, jotta saadaan rikottua vastustajan peliä ja pakotetaan heitä myös puolustamaan ja päästään sitä kautta itse kontrolloimaan peliä. Tavoitteena on voittaa ja kova työ me joudutaan sen eteen tekemään, Honkavaara korostaa.


FC Honka-KuPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, KuPS:n verkkosivut