AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 2830

FC Honka
4-4-2
vko.24 // 12.6.2018

FC Lahti ja FC Honka jälleen pistejakoon (FC Lahti-FC Honka 1-1)

FC Lahti ja FC Honka jälleen pistejakoon (FC Lahti-FC Honka 1-1)

FC Lahti jäi kotonaan tasapeliin FC Hongan kanssa tiistaina.

FC Lahti ja FC Honka päätyivät tasapeliin toistamiseen tällä kaudella. Kauden avauskohtaaminen päättyi Espoossa maalittomana, nyt päädyttiin 1-1-lukemiin.

FC Lahti mittasi sarjanousija FC Hongan toistamiseen tällä kaudella. Tälläkin kertaa tuloksena oli tasapeli, nyt pisteet jaettiin maalein 1-1. FC Lahden pisteputki on jo kahdeksan ottelun mittainen ja joukkue jatkaa sijalla neljä.

Maajoukkuetauon jälkeisestä ottelusta ennakoitiin tasaista ja sellainen myös nähtiin. Tosin ottelu sai nopean käänteen jo vartin pelin jälkeen, kun lahtelaisten venäläistaituri Pavel Osipov avasi ottelun maalinhanat. Osipov sai pallon rangaistusalueen rajalla, minkä jälkeen keskikenttäpelaaja lähetti pelivälineen lähes paikoiltaan maalin vasempaan yläkulmaan.

Ensimmäinen puoliaika oli pienoista Hongan hallintaa, mutta espoolaisvieraat eivät päässeet tarpeeksi hyville maalipaikoille, jotta Lahden maalilla torjunutta Aleksandr Vasjutinia olisi yllätetty. Osasyy Hongan tehottomuuteen piili myös viimeistely-yritysten laadussa. Laukaukset karkasivat useaan otteeseen reilusti ohi maalin.

Alussa FC Lahden parhaat sommitelmat rakentuivat oikean kaistan kautta Teemu Jäntin ja Loorents Hertsin kautta. Myös Osipov väläytteli pariin otteeseen osumansa jälkeen, mutta lisää ei tällä kertaa tullut.

Tauon jälkeen FC Lahti joutui kaivamaan pallon nopeasti omasta verkostaan. Honka tasoitti pelin heti toisen puoliajan alussa. Konsta Rasimus puski pallon maaliin 49. minuutilla kulmapotkusta. Tilanne sai hieman erikoisen maun, sillä avustava erotuomari ehti liputtaa maalin paitsioksi. Paitsiotilannetta ei kuitenkaan syntynyt ja maali hyväksyttiin.

Takaiskusta huolimatta toista puoliaikaa voi luonnehtia FC Lahden hallinnaksi. Kotijoukkue onnistui kääntämään pelin suunnan Hongan kenttäpuoliskolle, mutta Osipovin kanuunan kaltaisia suorituksia ei enää tullut.

FC Lahti haki peliin muutosta vielä vaihdoilla. Viron maajoukkueen mukana pelanneet Henri Anier ja Artjom Dmitrijev pääsivät kentälle viimeisen 20 minuutin ajaksi ja he onnistuivat jonkin verran piristämään lahtelaisten lopun kiriä.

Tasainen peli ei vaihdoista huolimatta tuottanut lisämaaleja ja lopputuloksena oli oikeutettu tasapeli.


TPS-FC Lahti Veritas stadionilla perjantaina 15.6. kello 20.30 ja FC Honka-KuPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 16.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.