AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 2830

FC Honka
4-4-2
vko.24 // 11.6.2018

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

FC Lahti ja FC Honka kohtaavat Lahdessa tiistaina.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin. Silloin päädyttiin Tapiolan urheilupuistossa maalittomaan tasapeliin. Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä hyvässä vireessä – viiden ottelun kattavassa kuntopuntarissa FC Lahti on toisena ja Honka kolmantena.

FC Lahti on pelannut vahvan alkukauden ja joukkue löytyykin Veikkausliigan sarjataulukosta sijalta neljä. Joukkueen viimeiset seitsemän peliä ovat tuoneet kolme voittoa ja neljä tasapeliä. Viimeisin tappio tuli 25. huhtikuuta RoPSia vastaan. Lahden parhaana maalintekijänä on kunnostautunut 27-vuotias virolaishyökkääjä Henri Anier, joka on iskenyt kuluneella kaudella neljä täysosumaa.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara tietää, ettei pisteiden saaminen Lahdesta ole helppoa ja povaa tasaista kamppailua joukkueiden välillä.

– FC Lahti on parantanut meidän viime kohtaamisestamme paljon. He ovat hallinneet pääosin pelejään. Erittäin kova haaste tulee meille, miten pystytään murtamaan heidän hyvä puolustuspelaaminen. Mielenkiintoinen matsi luvassa ja olemme valmistautuneet hyvin tiistain koitokseen. Tasainen vääntö on varmasti tulossa.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas onkin luottavainen joukkueensa suorituskykyyn. Pientä päänvaivaa ovat kuitenkin aiheuttaneet lukuisat maajoukkueiden mukana olleet pelaajat ja heidän palautumisensa. Korkeakunnas haluaa pitää Kisapuiston linnakkeen murtumattomana.

- Treeneissä on ollut hyvä meininki. On tietysti hyvä, että pelaajamme kelpaavat maajoukkueisiin, mutta palautuminen on aiheuttanut pientä pohdintaa. Osa taas on saanut valmistautua ja harjoitella Lahdessa, joten kentälle löytyy halukkaita jalkoja.

- Tiedämme, että Honka haluaa pitää palloa samaan tapaan kuin VPS ja meidän tulee ohjata heidät alueille, joilla haluamme riistää pallon. Kotiottelussa emme kuitenkaan lähde peruuttelemaan. Tapiolan peli oli yksi meidän heikoimmista, joten lähdemme parantamaan sitä. Kisapuisto on ollut vierailijoille paha linnake ja sellaisena me haluamme sen pitää, Korkeakunnas alleviivaa.

Honka on pelannut pisteiden valossa viime aikoina hyvin. Espoolaiset ovat nimittäin voittaneet kolmesta viime ottelustaan kaksi. Toinen merkittävä huomio on se, että keltamustat ovat hävinneet vain yhden ottelun kahdeksasta edellisestä kamppailustaan. Etenkin erikoistilanteissa joukkue on onnistunut viime aikoina. Tästä hyvänä esimerkkinä Ilves-ottelun kaksi upeaa vapaapotkumaalia. Tampereen Ilvestä vastaan pelatun ottelun alku ei kuitenkaan ollut helppo ja nyt siihen ei ole varaa, mikäli joukkue mielii menestyä tiistaina.

– Oman pelin kautta lähdemme ottelua voittamaan. Meidän pitää olla alusta lähtien valmiita. Viime pelissä emme olleet alussa hereillä ja nyt meidän on pakko olla, muuten tulee vaikea iltapuhde,Vasara painottaa alun tärkeyttä matkalla kohti tärkeitä sarjapisteitä.

Hongan terveystilanne on suotuisa, kun sivussa ottelusta ovat pitkäaikaisloukkaantuneiden Masar Ömerin sekä Duarte Tammilehton lisäksi vain Kasperi Liikonen, joka loukkasi itseään harjoituksissa. Tim Murray on vielä tämän ottelun pelikiellossa HJK:ta vastaan saadun ulosajon vuoksi.


FC Lahti-FC Honka Lahden Kisapuistossa tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Hongan verkkosivut