AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
3-5-2

40

(2-0)

Yleisöä 2516

TPS
4-3-3
vko.24 // 12.6.2018

SJK:lle selvä kotivoitto (SJK-TPS 4-0)

SJK:lle selvä kotivoitto (SJK-TPS 4-0)

SJK kukisti TPS:n selvin lukemin tiistaina Seinäjoella.

SJK kukisti TPS:n selvin 4-0-lukemin kotonaan tiistaina.

Ottelu alkoi TPS:n pienoisessa hallinnassa, mutta SJK sai hiljalleen paremmin otetta pelistä. Emile Paul Tendeng ja Johannes Laaksonen olivat kovassa iskussa ottelun alusta lähtien. SJK:n ensimmäinen maalipaikka tuli nimenomaan tuon kaksikon yhteispelistä. Tendeng syötti vasemmalta boksiin Johannes Laaksoselle, joka pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä, mutta laukaus jäi vähän heppoiseksi, ja Jonathan Viscosi pystyi torjumaan.

Johannes Laaksonen jatkoi kovaa maalivirettään 24. minuutilla, kun hän harhautteli tiensä boksiin, ja laukoi komeasti ja hallitusti pallon takakulmaan. Maali oli Laaksoselle jo kolmas Alexei Eremenkon valmennuksessa.

TPS:llä oli myös omat paikkansa, ja Mihkel Aksalu esitti upeita torjuntoja. TPS pääsi vastahyökkäykseen vasemman laidan kautta reilun puolen tunnin kohdalla. Onni Valakarille avautui loistava vetopaikka, mutta Aksalu venyi pallon eteen, ja torjui tilanteen kulmaksi. Kulmapotku olikin vaarallinen, mutta tilanne säilyi 1-0:ssa.

SJK siirtyi kahden maalin karkumatkalle ensimmäisen puoliajan lopulla. Tilanne näytti jo kuivuvan kasaan vasemmassa laidassa, mutta Emile Paul Tendeng pääsi nousemaan laidasta, pelasi hyvän seinän Aristote Mboman kanssa, ja laukoi pallon komeasti etukulmasta maaliin. Maali oli Tendengin ensimmäinen liigamaali SJK:ssa.

TPS sai vapaapotkun noin 20 metristä ensimmäisen puoliajan lopussa. Jani Virtasen vapaapotku oli erinomainen, mutta laukaus kolahti SJK:n onneksi ylärimaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen puoliajan alussa. Juri Kinnunen keskitti pallon boksiin loistavaan paikkaan Mika Ääritalolle, mutta Mihkel Aksalu teki komean pelastuksen, ja SJK:n puolustus hoiti loput. SJK pääsi siitä vastahyökkäykseen, ja Tendengin syöttö vapautti Aristote Mboman puolittaiseen läpiajoon. Mboma sai boksissa jalkansa vapaaksi haaston jälkeen, ja laukoi komeasti takayläkulmaan. Maali oli Mbomalle kauden ensimmäinen Veikkausliigassa. Aksalun torjunnan ja Mboman maalin välillä ehti kulua aikaa vain 18 sekuntia.

SJK:n neljäs maali tuli reilun tunnin pelin jälkeen. Kakkosessa SJK U23:n riveissä kauden aloittanut Joona Lautamaja keskitti oikealta laidalta Emile Paul Tendengille, joka avasi ketsuppipullonsa TPS:ää vastaan oikein kunnolla ja puski ottelun toisen maalinsa.

OmaSp Stadionilla koettiin kauan odotettu hetki 68. minuutilla. Koko alkukauden missannut Billy Ions pääsi vihdoin tositoimiin Veikkausliigassa. Edellisestä ottelusta ehti kulua seitsemän ja puoli kuukautta. Ions hankki ensitöikseen SJK:lle kulmapotkun ja syötti pian sen jälkeen Jordan Mustoelle hyvän maalipaikan, mutta Mustoen kurotus nosti pallon yläilmoihin.

TPS pystyi vielä lopussa luomaan muutaman paikan. Joakim Latonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Mihkel Aksalu torjui hienosti. Hetkeä myöhemmin Sami Rähmönen keskitti takatolpalle Oskari Jakoselle, mutta hänen puskunsa kolahti tolppaan.PS Kemi-SJK Sauvosaaren stadionilla lauantaina 16.6. kello 18.30 ja TPS-FC Lahti Veritas stadionilla perjantaina 15.6. kello 20.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.