AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
3-5-2

40

(2-0)

Yleisöä 2516

TPS
4-3-3
vko.24 // 11.6.2018

Ennakko: SJK-TPS

Ennakko: SJK-TPS

SJK isännöi tiistaina OmaSp Stadionilla TPS:aa ottelussa, jossa kumpikin janoaa arvokkaita pisteitä.

Nyt kun kolmannes sarjasta on pelattuna, voi todeta rehellisesti SJK:n alkukauden olleen suuri pettymys. Se oli sitä niin tuloksellisesti kuin esitykseltäänkin. Alexei Eremenko kuitenkin toi jo uusia tuulia joukkueen pelaamisen kolmessa viimeisessä ottelussa, mutta koska pelejä oli Veikkausliigan tapaan niin hurjalla tahdilla, ei näitä uusia ajatuksia saatu mukaan harjoituksiin asti. Niitä käytiin läpi palavereissa ja puhumalla. Siinä mielessä reilun viikon tauko tuli enemmän kuin tarpeeseen ja jatkossa voidaan kenties toivoa merkittävää parannusta SJK:n pelaamiseen.

Alkukaudesta SJK teki sarjassa vähiten maaleja yhdessä tiistain vastustaja TPS:n kanssa. Päästetyissä maaleissa SJK olisi sarjan keskikastia, mutta kun tehtyjä maaleja ei ole, löytyy SJK kolmanneksi viimeiseltä sijalta ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. TPS on viimeisenä, mutta vain kahden pisteen päässä SJK:sta.

- Tästä tulee meille tärkeä peli. Me olemme saaneet edellisen pelin jälkeen hieman ansaittua lepoa, sillä peli VPS:ää vastaan ennen taukoa oli meiltä hyvä ottelu, vaikka se oli kolmas peli kuuteen päivään. Tietenkin hieman jäi siitä harmittamaan, että saimme vain yhden pisteen emmekä kolmea pistettä, kertoo Eremenko.

- Nyt olemme saaneet valmistautua tähän peliin paremmin. Alkuviikosta me harjoittelimme paljon ja kovaa, ja pelaajat tekivät hienosti töitä. Loppuviikkoa kohden olemme keskittyneet enemmän taktisiin asioihin ja valmistautuneet tähän otteluun. Kaikki näyttää nyt hyvältä peliä ajatellen, sanoo Eremenko.

TPS palasi harjoituskentälle pienen loman jälkeen viime viikon keskiviikkona. Päävalmentaja Mika Laurikainen myöntää samalla, että SJK:n viimeaikaiset pelit on tutkittu huolella läpi. Hän muistuttaa samalla siitä, että vaikka päävalmentaja sekä pelisysteemi ovat nyt vaihtuneet, niin seura operoi edelleen samoilla laadukkailla pelaajilla kuin kauden ensimmäisessäkin kohtaamisessa, jonka SJK vei Valkeakoskella pelatussa ottelussa lukemin 0-2.

- Harjoittelussa on näkynytkin, että saimme muutaman lepopäivän alle, se teki hyvää, Laurikainen kertasi maajoukkuetaukoa.

- Eremenko on toki hyvin tuttu valmentaja, tunnen hänet ja hänen pelitapansa hyvin. Kyllä me varmasti sieltä jotain löydämme, jolla pääsemme SJK:ta haastamaan. Olen kuitenkin ajatellut enemmän sitä, että saamme oman pelimme sellaiseen kuosiin, että saamme jokusen voiton lisää.

Ainakin Emile Paul Tendeng, Jordan Mustoe ja Billy Ions tekevät todennäköisesti paluun SJK:n kokoonpanoon. Ionsin kohdalla täytyy tosin muistaa, että mies on ollut pitkään sivussa ja odotuksiin siitä, että samantien nähtäisiin sama Ions kuin viime kaudella, kannattaa suhtautua varauksella. Ionsilla menee todennäköisesti vielä hetken ennen kuin hän on täysin kunnossa. Vahid Hambo on tästä ottelusta pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Matti Klinga on jo toipunut flunssastaan, mutta sen jälkeen miehelle tuli pieni alaraajavamma, joka pitää hänet vielä tästä ottelusta sivussa. Edelleen sivussa on Jarkko Hurme, Richie Dorman, Marc Vales, Obed Malolo ja mahdollisesti myös Dani Hatakka. Edustusjoukkueen mukana treenaa SJK:n akatemian pelaajia ja sieltä muutama pelaaja tulee mukaan myös pelaavaan kokoonpanoon.

TPS:n terveystilanne on parempi kuin edellisviikon KuPS-ottelussa. Maalivahti Jonathan Viscosi, puolustaja Rasmus Holma ja hyökkääjä Oskari Jakonen ovat kaikki jälleen pelikuntoisia. Varma poissaolija on viime päivät kuumeen kourissa ollut keskikenttäpelaaja Niklas Blomqvist. Lainasopimussäännösten mukaisesti SJK:sta TPS:ssä lainalla olevalta Elias Ahteelta jää ottelu myös väliin.


SJK-TPS OmaSp Stadionilla tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, TPS:n verkkosivut