5-4-1
vko.24 // 12.6.2018

Allenilla voitokas debyytti Interin luotsina (FC Inter-PS Kemi 1-0)

FC Inter otti heti voiton uuden päävalmentajansa John Allenin alaisuudessa.

FC Inter voitti tiistaina PS Kemin Turussa 1-0. Ottelu oli John Allenille ensimmäinen turkulaisten päävalmentajana.

Ottelun ainoan maalin teki Timo Furuholm Benjamin Källmanin syötöstä 37. minuutilla.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Interin ensimmäinen tilanne tuli Benjamin Källmanille, jonka yrityksen puolittaisesta läpiajosta peitti Kemi-puolustus 11. minuutilla.

Kemiläisten parhaat tilanteet nähtiin minuutin sisään vartin pelin jälkeen. Kevin Mombilo laukoi ensin pienestä kulmasta ylärimaan. Lähes heti perään Kevin Tano pääsi laukomaan, mutta Henrik Moisander torjui varmasti.

Inter painosti vahvasti jakson loppua kohti. Mika Ojala ohjasi Albion Ademin keskityksen niukasti ohi 19. minuutin pelin jälkeen. Mikko Kuninkaan pommi 26. minuutilla viuhui niukasti ohi.

Interin painostus tuotti tulosta 37. minuutilla, kun Källman karkasi läpiajoon. Inter-hyökkääjä ei onnistunut päättämään omaa tilannettaan maaliin, mutta tilannetta vierestä seurannut Timo Furuholm ei erehtynyt, vaan laukoi varmasti pallon ohi Kemi-vahti Oskari Forsmanin.

Toisella jaksolla Inter keskittyi varjelemaan johtoaan ja keskittyi enimmäkseen vastahyökkäyspelaamiseen. Taktiikka toimi, sillä kemiläiset saatiin pidettyä pois maalipaikoista.

Interin Källmanilla oli kaksi oivaa tilaisuutta tappaa ottelu, mutta Forsman peitti hyvin läpiajotilanteet 59. ja 66. minuutilla. Benillä oli hyvä paikka myös 78. minuutilla, mutta myös tämän Kemi-vahti torjui.

Ottelun lopussa Interin puolustus kesti hyvin vieraiden paineen, eikä sillä ollut oikein missään vaiheessa vaikeuksia pitää johtoaan. Näin Inter pääsi juhlimaan toista peräkkäistä Veikkausliigavoitto ensimmäistä kertaa sitten huhtikuun 2016.

FC Inter-VPS Veritas stadionilla lauantaina 16.6. kello 18.30 ja PS Kemi-SJK Sauvosaaren stadionilla lauantaina 16.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut