Yleisöä 1856

4-5-1
vko.22 // 2.6.2018

FC Honka vahva kotonaan (FC Honka-Ilves 4-1)

FC Honka oli vahva isäntä Espoossa ja voitti lauantaina Ilveksen lukemin 4-1. Lucas Kaufmann teki isännille kaksi maalia ja Javi Hervas sekä Borja Martin molemmat yhden. Ilveksen ainokaisesta vastasi Tatu Miettunen.

Ilves sai otteluun salama-alun. Kolmannella minuutilla Tatu Miettunen ampui pallon ohi Honka-vahti Davor Taleskin. Muutenkin alku oli vierailijoiden, eikä kotijoukkue saanut peliänsä uomiin. Marius Noubissi pääsi nokikkain Taleskin kanssa, mutta ratkaisu viipyi ja lopulta tilanne kuivui kasaan.

Puoliajan edetessä espoolaiset saivat pelistä otetta ja joukkue alkoi vyöryä vääjäämättä kohti Ilves-maalia. Palkinto tuli lopulta 41. minuutilla, kun Honka sai vapaapotkun kuudentoista rajan tuntumasta – Lucas Kaufmann tälläsi upean laukauksen yläkulmaan. Maali oli brasilialaiselle kauden ensimmäinen. Tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Toisella puoliajalla Honka jatkoi mihin avausjaksolla jäi – kotijoukkue painoi päälle vimmatusti. Toinen osuma syntyi 62. minuutilla, kun Mac Kandji toi pallon vahvasti boksiin ja syötti keskelle Kaufmannille. Brassi ampui, ja Mika Hilander torjui ensimmäisen, mutta ei enää toista. Näin ollen Honka siirtyi 2-1 johtoon.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Hongalle tuomittiin vapaapotku hyvästä paikasta kuudentoista rajan tuntumasta. Javier Hervas tälläsi upealla laukauksella Hongan illan kolmannen osuman.

Lopussa Ilves piti palloa, muttei saanut vaarallisia tilanteita Taleskin vartioimalle maalille. Lopullinen niitti tuli 83. minuutilla, kun Borjas Martin kaadettiin boksissa ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Martin asettui itse pallon taakse ja siirsi Hongan ratkaisevan tuntuiseen 4-1 johtoon.

FC Lahti-FC Honka Lahden Kisapuistossa tiistaina 12.6. kello 18.30 ja KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla tiistaina 12.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut