AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Honka
4-4-2

41

(1-1)

Yleisöä 1856

Ilves
4-5-1
vko.22 // 1.6.2018

Ennakko: FC Honka-Ilves

Ennakko: FC Honka-Ilves

FC Honka hakee hyvitystä lauantaina Metroderbyn pettymykselle kello 17.00 Tapiolan urheilupuistossa.

Keltamustat taistelivat hienosti viime ottelussaan vajaamiehisenä, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. HJK vei täydet pisteet loppukirinsä ansioista 3–2 luvuin. Nyt vastassa on Tampereen Ilves, joka löytyy sarjataulukosta sijalta viisi.

Honka tavoittelee kauden kolmatta voittoaan Ilveksen kustannuksella. Espoolaiset ovat keränneet ensimmäisistä kymmenestä ottelustaan 12 pistettä. Vieraaksi saapuva Ilves sen sijaan on kerännyt 11 ottelustaan 18 pistettä. Tamperelaisten kuntopuntari osoittaa ylöspäin – joukkue on voittanut kaksi viimeisintä otteluaan ja vahvistanut asemiaan Veikkausliigan ylemmässä keskikastissa.

– Ilves on taisteleva, hyvin puolustava ja vahva joukkue. Viime vuonna he pärjäsivät hyvin. Meillä on tiedossa tiettyjä osa-alueita mihin iskemme, mutta keskitymme myös omaan tekemiseemme ja sen parantamiseen, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara analysoi tulevaa vastustajaa seuransa verkkosivuilla.

Sivussa Hongalta tulevassa kotiottelussa on loukkaantumisen vuoksi vain Duarte Tammilehto. Robert Ivanov sekä Tim Murray ovat pelikiellossa Metroderbyssä saatujen punaisten korttien vuoksi. Honka-vahti Murray on suoran punaisen kortin takia sivussa myös seuraavan vierasottelun FC Lahtea vastaan.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss löytää Hongasta tuttuja pelillisiä piirteitä.

– Honka on uusi tuttavuus meille. Kovasti ryhmä on uusiutunut muutenkin, sillä mukaan on tullut kauden kynnyksellä paljon ulkolaisia pelaajia. Honka on vahva kehittyvä joukkue. Pelitapa on varmasti vakiintunut valmennuksen taustat tuntien. Olemme kohdanneet samantyylisiä joukkueita, joten aseet valmistautumiseen ovat tiedossa, Wiss vihjaa Ilveksen verkkosivuilla.

Ilveksen joukkue kokee pienen muutoksen Abdoulaye Ba'n ja Gomo Ondukun lähtöjen myötä. Vastavuoroisesti seura pyrkii edelleen lisäämään peliaikaa nuorille kotimaisille talenteillle. Pitkäaikaisloukkaantuneiden listalla jatkavat Baba Mensah ja Ilari Mettälä.


FC Honka-Ilves Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 2.6. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, Ilveksen verkkosivut