4-4-2
vko.22 // 2.6.2018

PS Kemi ja FC Lahti maalittomaan (PS Kemi-FC Lahti 0-0)

PS Kemi ja FC Lahti pelasivat lauantaina maalittoman 0-0 -tasapelin Kemissä.

Helteisessä Sauvosaaren urheilupuistossa pelattu ottelu oli erittäin tasainen. Vaikka PS Kemi sai luotua enemmän paikkoja, aktiivisella otteella Perämeren pohjukkaan saapunut FC Lahti puolestaan hallitsi palloa enemmän. Ottelun paras tuhannen euron paikka osui Justus Lehdolle 58. minuutilla. Lehto pääsi nopeasti tulleessa tilanteessa laukomaan suoraan syötöstä, mutta lahtelaisveskari Aleksandr Vasiutin tienasi päiväpalkkansa upealla heittäytymistorjunnalla.

Avausjakso alku oli hienoista Lahden dominointia, mutta ensimmäisen kunnollisen hyökkäysaihion kehitti PS Kemi. Nopea 3-2 -ylivoimahyökkäys tuhraantui kuitenkin kahteen heikkoon syöttöön 13. minuutilla. 26. minuutilla jälleen mainion ottelun pelannut Keaton Isaksson riisti pallon FC Lahden toppareila ja pääsi nokikkain Vasiutinin kanssa. Isaksson myös laukoi terävästi, mutta Vasiutin tuli hyvin vastaan estäen varman maalin.

39. minuutilla Lehto pääsi täräyttämään hyvästä paikasta yrittäen livauttaa pelivälineen etukulmasta sisään. Pallo osui kuitenkin kotiyleisön harmiksi vain tolppaan. Avausjakson viimeisellä minuutilla Kevin Tano pääsi laukomaan boksin rajamailta, mutta kierteinen veto suuntautui puolisen metriä ohi maalin. PS Kemin parhaita aseita avausjaksolla olivat myös laitapakki Henrik Ölanderin vauhdikkaat nousut oikealta. Nuorukaisen keskitykset poikivat useita tilanteenpoikasia ja aiheuttivat harmaita hiuksia lahtelaispuolustukselle.

Toisella pelipuolikkaalla 74. minuutilla Juho Mäkelä pääsi laukomaan Tanon syötöstä, mutta pienestä kulmasta ja hereillä ollut Vasiutin pystyi torjumaan "Kirurgin" maalintekoaikeet. Lahti sai peliinsä uutta rytmiä, kun Toni Korkeakunnas käskytti vaihdosta kentälle Loorents Hertsin ja joukkueen parhaan maalintekijän Henri Anierin jakson puolivälissä. Kaksikolle tilaa tekivät Kalle Taimi ja Irfan Sadik. PS Kemin puolustus onnistui kuitenkin pitämään pelätyn Anierin kurissa, vaikka mies olikin alati kotijoukkueen pakkikaluston riesana.

84. minuutilla Kosta Manevin keskitys oli yllättää Vasiutinin. Pallo ei kuitenkaan leijaillut maaliin, vaan osui poikkihirteen ja siitä pelialueen ulkopuolelle. FC Lahti sai luotua parhaat tekopaikkansa aivan ottelun lopulla. 88. minuutilla Arten Viatkin puski niukasti ohi ja tuomarin antaman lisäajan viimeisellä minuutilla Igor Jovanovic puski samoin takatolpalta ohi PS Kemin maalin.

FC Inter-PS Kemi Veritas Stadionilla tiistaina 12.6. kello 18.30 ja FC Lahti-FC Honka Lahden Kisapuistossa tiistaina 12.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: PS Kemin verkkosivut