AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
TPS
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 2689

KuPS
4-3-3
vko.22 // 31.5.2018

Ennakko: TPS-KuPS

Ennakko: TPS-KuPS

TPS hakee kauden ensimmäistä kotivoittoaan perjantaina KuPS:aa vastaan.

TPS hakee KuPS:aa vastaan perjantaina kauden ensimmäistä kotivoittoaan.

Viime kauden SM-hopeajoukkue KuPS on aloittanut tämänkin kauden vahvasti. Molemmat joukkueet lähtevät tähän otteluun kuitenkin tappio allaan. TPS hävisi Tampereella Ilvekselle 2-0 ja KuPS kompastui puolestaan kotonaan PS Kemille lukemin 2-3.

Kuopiolaisseura on tekemässä väkevää ja pysyvää paluuta valtakunnan huipulle ja myös panostukset ovat olleet sen mukaiset. Päävalmentaja Jani Honkavaara saa operoida laajalla ja laadukkaalla pelaajamateriaalilla.

KuPS:n tämän kauden sensaatio on ollut hyökkääjä Rasmus Karjalainen, joka on saanut nauttia Ats Purjeen, Petteri Pennasen ja Urho Nissilän tarjoiluista. Karjalainen on iskenyt pallon vastustajan verkkoon jo kymmenen kertaa. Hänet valittiin myös Suomen A-maajoukkueeseen.

- On vetänyt nappikauden, oli jo Kemissä viime kaudella hyvä. Oli jo Oulussa merkkejä ilmassa siitä, että poika saattaa nousta sieltä huipulle. Saadaan olla tarkkana, sillä hyvällä itseluottamuksella pelaava kärkimies on aina vaarallisimmillaan, TPS-luotsi Mika Laurikainen tietää.

TPS:ltä puuttuu perjantaina pitkäaikaispotilas Tomas Hradeckyn lisäksi myös kolme muuta runkopelaajaa, eli Jonathan Viscosi, Rasmus Holma ja Oskari Jakonen. Myös pikahälytyksellä U19-maajoukkueen matkaan kutsuttu Onni Valakari on poissa.

PS Kemi-ottelun aiheuttama pettymys on käsitelty KuPS:n leirissä ja menestysresepti perjantai-illalle on selvä: pelaamisen tasoa pitää saada paremmaksi, jotta innokkaan ja näyttöhaluisen liiganousijan kotinurmelta pystyttäisiin saavuttamaan kolme sarjapistettä.

- Kemi-ottelun toinen puoliaika oli meiltä sujuva esitys, ensimmäinen puoliaika oli huono. Kaksi hyvää puoliaikaa on meillä nyt tavoitteena. Nyt on sikäli mukava pelata, että on ehditty jälleen harjoitella ja meillä on ollut siinä mielessä normaaliviikko tiiviiden peliviikkojen sisällä. Torstain harjoituksissa pelaajat näyttivät tuoreilta, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara totesi.

Veikkausliigassa on pelattu tiiviillä rytmillä huhti-toukokuun aikana. Alkukauden tiukka ottelurupeama tulee viikonloppuna päätökseen ja kymmenen KuPS-pelaajaa lähtee tämän jälkeen maajoukkuetehtäviin eri puolille Eurooppaa. Keskikenttäpelaaja Jere Hiltunen valittiin torstaina U19-maajoukkueeseen, joka kohtaa Eerikkilässä kahdesti Montenegron U20-maajoukkueen.

- Me on jaksettu alkukauden otteluruuhkassa yllättävänkin hyvin. Ihan tyytyväinen voi olla, ehkä paria peliä voi jossitella mutta varmaan aika oikea määrä pisteitä meillä on kasassa. Rosteria on käytetty laajasti ja jokaista pelaajaa on tarvittu. Toivon näkeväni Turussa meidän omaa aktiivista ja nopeaa pelaamista. Kemi-pelin ensimmäinen puoliaika ei ollut meidän näköistä tekemistä, toinen puoliaika oli sitä. Innokas, hyvin puolustava ja hyvin organisoitu TPS-joukkue sieltä tulee vastaan, Honkavaara muistuttaa.


TPS-KuPS Veritas Stadionilla perjantaina 1.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Ottelu on mukana myös perjantain Monivedossa, jossa on jaossa lisäksi bonusrahaa. Pääset tutustumaan Monivetoon Veikkauksen verkkosivuilla.

Lähde: TPS:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut