HJK
4-3-3
vko.22 // 1.6.2018

HJK vei kärkikamppailun (RoPS-HJK 1-2)

HJK vankensi asemiaan Veikkausliigan kärjessä voittamalla RoPS:n Rovaniemellä 2-1 (0-0). Klubin molemmat maalit viimeisteli Joao Klauss De Mello, RoPS:n loppuhetken kavennuksen teki Lassi Järvenpää.

Tulos ei koskaan valehtele, mutta RoPS:n lähtökohdat perjantain otteluun olivat vaikeat. Vakikokoonpanosta puuttui peräti kolme avainpelaajaa. Lisäksi kaksi pelaajaa, Juho Hyvärinen sekä Simo Roiha, jouduttiin vaihtamaan loukkaantuneina jo avausjaksolla.

Vaihtoihin ei RoPS kuitenkaan kaatunut. Tilalle tulleet Aapo Heikkilä sekä nuori Veka Pyyny täyttivät paikkansa erinomaisesti.

Avausjakso oli maaliton. RoPS sai pidettyä HJK:n pelätyn tehonyrkin kurissa. Ainoastaan Moshtagh Yaghoubin kaukolaukauksen joutui RoPS-vahti Antonio Reguero todella torjumaan.

Klubi karautti johtoon aivan toisen jakson alkuminuuteilla. Juha Pirisen täydellinen syöttö löysi maalilta Veikkausliigan maalipörssiä johtavan brassihöykkääjä Klaussin. Jakson viimeminuuteilla syntynyt Klaussin illan toinen osuma oli hänelle jo koko kauden yhdestoista.

RoPS:n kannalta pientä jossittelun varaa jätti Lassi Järvenpään lisäajalla ruuhkan takaa tykittämä kavennus. Klaussin 0-2 ja Järvenpään 1-2 maalien väliin ei jäänyt kuin nelisen minuuttia. Kavennus oli pieni palkkio kovasta urakasta.

RoPS-VPS Rovaniemen Keskuskentällä tiistaina 12.6. kello 18.30 ja HJK-IFK Mariehamn Telia 5G Areenalla tiistaina 12.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: RoPS:n verkkosivut