AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
RoPS
4-3-3

12

(0-0)

Yleisöä 4013

HJK
4-3-3
vko.22 // 31.5.2018

Ennakko: RoPS-HJK

Ennakko: RoPS-HJK

RoPS isännöi perjantaina HJK:ta.

RoPS isännöi perjantaina HJK:ta Veikkausliigan kärkiottelussa.

Harvan jalkapallo-ottelun ennakkoasetelmat ovat yhtä kihelmöivät. Pelkästään sarja-asetelmien vuoksi RoPS:n ja HJK:n kohtaamisessa on suuria jännitteitä. HJK johtaa sarjaa, mutta Klubin lähin haastaja hengittää niskaan Napapiiriltä.

Huominen ottelu on myös täynnä tunteikkaita kohtaamisia. Rovaniemellä muistetaan edelleen nimet Moshtagh Yaghoubi, Juha Pirinen sekä Faith Friday Obilor. Moni RoPS:n hopeakauden 2015 sankareista vaikuttaa nykyään pääkaupunkiseudulla.

Mutta samoin on pelaajavirta käynyt etelästä pohjoiseenkin. Tämän kauden nuorista RoPS-sankareista Leo Väisäsellä, Lassi Lappalaisella sekä Lucas Lingmanilla on kaikilla HJK-taustaa.

Mielenkiintoa tuo lisäksi huominen valmentajien kohtaaminen. RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela haastaa nyt ensimmäistä kertaa Veikkausliigakentällä Mika Lehkosuon. Ennen siirtymistään Rovanimen Palloseuraan Koskela toimi juuri Lehkosuon apuvalmentajana.

Lehkosuon pitkäaikaisena apurina Koskela tuntee myös Lehkosuon tavat. Materiaalin puolesta HJK on kotimaan kentillä ylivoimainen, mutta pelillisesti Klubi tuskin pääsee RoPS:aa yllättämään.

- Olen seurannut Banan toimintaa hyvin läheltä, joten pystyn ennakoimaan, miten hän tulee asioihin reagoimaan, Koskela uskoo.

- Mitä hän ajattelee meidän pelaamisesta tai mitä heidän tulisi hänen mielestään ottaa meissä huomioon. Omalta osaltamme, samalla tavalla kuin missä tahansa pelissä, pyrimme etsimään sekä vastustajan heikkoudet että vahvuudet.

RoPS oli viime kaudella vaikea vastustaja HJK:lle. Klubi kuittasi täyden pistepotin joukkueiden kauden ensimmäisestä kohtaamista, mutta kaksi jälkimmäistä mittelöä menivät rovaniemeläisten nimiin. Kamppailut ovat olleet viime vuosina tasaisia. Molemmat joukkueet ovat päässeet juhlimaan voittoa neljästi edellisessä kymmenessä kohtaamisessa, kun taas pistejakoon on päädytty kahdesti.

Rovaniemen Palloseuran miehistöstä sivussa on Wato Kuaté pelikiellon vuoksi sekä vielä käsivammasta toipuva Agnaldo Moraes jr. Tälle kaudelle uudistuneiden sääntöjen vuoksi HJK:sta lainalla oleva Lassi Lappalainen ei saa pelata huomisessa ottelussa.

HJK:n vahvuudesta ovat varmuudella pois vain Akseli Pelvas ja Ville Jalasto, joten valmennuksella on hyvä tilanne valitessaan kokoonpanoa.


RoPS-HJK Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 1.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Ottelu on mukana myös perjantain Monivedossa, jossa on jaossa lisäksi bonusrahaa. Pääset tutustumaan Monivetoon Veikkauksen verkkosivuilla.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut