AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
3-4-3

11

(0-0)

Yleisöä 2250

VPS
5-3-2
vko.21 // 25.5.2018

Ennakko: FC Lahti-VPS

Ennakko: FC Lahti-VPS

FC Lahti saa VPS:n vierailulle Lahteen lauantaina.

VPS on sarjassa kuudentena, samoin kuin kuntopuntarissa. "Raita" ei ole hävinnyt kuin yhden pelin viimeisestä viidestä pelaamastaan, mutta kokonaisuutena tilillä on viisi pistettä vähemmän kuin Lahdella ja yksi peli enemmän pelattuna. Nyt olisi oiva paikka kiriä tuota eroa hieman kiinni.

- Vähän samanlainen tunnelma kuin KuPS-peliä ennen, eli vastaan asettuu tosi hyvä jengi ja se motivoi kaikkia. Haluamme tehdä tästä tuloksellisestikin hyvän pelin. Iso haaste on vastassa, sillä Lahti pelaa tällä hetkellä hyvin ja onnistuu omissa asioissaan, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen toteaa seuransa verkkosivuilla.

Aivan parhaalla miehistöllään ei VPS Lahteen pääse.

- Poissaoloja on tässä pelissä. Katsotaan vielä perjantaina ketkä ovat kykeneviä pelaamaan. Varmuudella ei vielä tiedä ketkä kaikki ovat poissa, Vuorinen kommentoi.

VPS kohtaa Lahden pitkästä aikaa Kisapuistossa, jossa alusta on vaihtunut luonnonnurmesta tekonurmeen. Viime kauden Lahti pelasi Lahden stadionilla.

- Mukava päästä taas Kisapuistoon. Siellä on hyvä tunnelma ja yleisö lähellä etenkin siinä selän takana. Kisapuisto on hyvällä paikalla ja jostain syystä muistelen, että lähes aina kun olemme olleet siellä pelaamassa, on paistanut aurinko. Senkin suhteen on hyvät fiilikset ja lisäksi tekonurmi alustana on meille vakio, joten siinä ei ole mitään uutta, Vuorinen huomauttaa.

FC Lahden joukkue on lauantaille suhteellisen terve. Ainoastaan Timi Voutilainen on varmasti sivussa ottelusta. Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen valitun Tomi Kultin pelikunto on vielä pienoinen kysymysmerkki.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on keittänyt sopivat keitokset Raidan kaatamiseksi. Korkeakunnas ennakoi ottelusta RoPS-ottelun kaltaista peliä, mutta lupaa, että mustapaidat ovat tällä kertaa maalipaikoissa terävämpiä. Hän peräänkuuluttaa joukkueeltaan myös kärsivällisyyttä.

- VPS pelannee saman kaltaisesti, kuin RoPS. RoPS:lta onnistuimme tylsyttämään syömähampaat ja sama on tavoitteena myös nyt. VPS on kehittänyt peliään viime kaudesta ja nyt heidän puolustus pelaa myös välillä pitkää palloa, joten saamme olla tarkkana. Meidän pitää olla kärsivällisiä ja emme voi oikaista. Vepsua vastaan saa juosta pallon perässä, jos siihen haluaa lähteä. Ja jos sille tielle lähtee, saa olla höynässä keskellä. Vepsua vastaan ei joukkueet ole maalipaikoilla juhlineet, joten meidän täytyy olla maalipaikoissa teräviä. Kotikentällä teemme vastustajalle pelin vaikeaksi, Korkeakunnas lupaa.

FC Lahti ja VPS ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 43 kertaa. Lahti on voittanut näistä 23 ottelua ja tasan on pelattu seitsemän kertaa. Maaleja otteluissa on nähty jo komeat 102. Mastokaupungin pojat ovat tehneet näistä 62. Edellisestä ottelusta viime syksynä jäi hieman kalavelkoja maksettavaksi, sillä VPS voitti Hietalahdessa 2-1.


FC Lahti-VPS Lahden Kisapuistossa lauantaina 26.5. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Lahden Facebook-tili