AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

32

(0-1)

Yleisöä 5620

FC Honka
4-4-2
vko.21 // 25.5.2018

Ennakko: HJK-FC Honka

Ennakko: HJK-FC Honka

Veikkausliigakauden ensimmäinen Metroderby pelataan lauantaina.

Kauden ensimmäinen Metroderby pelataan lauantaina HJK:n ja FC Hongan välillä Töölössä.

Voitto tiistaina oli HJK:lle neljäs putkeen Veikkausliigassa, kun joukkue on kaatanut vieraskentillä VPS:n, PS Kemin, TPS:n sekä viimeisimpänä Töölössä Interin. Klubi on noussut Veikkausliigan piikkipaikalle, kun kymmenen ottelun jälkeen kasassa on 22 pistettä. Lähimmät haastajat KuPS ja RoPS ovat helsinkiläisistä kahden pisteen päässä.

Honka puolestaan lähtee paikalliskamppailuun kuuden ottelun mittaisessa tappiottomassa putkessa. Viimeksi keltamustat ovat jääneet pisteittä SJK:n vieraana yli kuukausi sitten. Hongan keräämät kaksitoista pistettä oikeuttavat tällä hetkellä sarjan seitsemänteen sijaan. Tasapelejä Hongalla on kasassa jo kuusi. Niistä viimeisin tuli tiistaina TPS:n vieraana.

– Kausi on ollut meiltä tähän mennessä ihan ok. Jokainen peli on ollut tiukka ja saamme kyllä tehdä paljon töitä voittojen eteen. Olemme pystyneet taistelemaan joka pelissä voitosta ja pelit ovat ratkenneet pienillä marginaaleilla, kertaa päävalmentaja Vesa Vasara Hongan verkkosivuilla.

Vasara odottaa lauantain kamppailusta tasaista vääntöä.

– Olemme kohdanneet HJK:n muutaman kerran talven aikana. Yhden pelin hävisimme ja yhden voitimme. Lähdemme totta kai taas kynsin hampain taistelemaan voitosta, Vasara toteaa.

Hongalta ovat varmasti sivussa ainoastaan Duarte Tammilehto sekä Masar Ömer.

HJK:lla on tähtäimessä jo neljäs peräkkäinen voitto Veikkausliigassa Honkaa vastaan.

HJK ja Honka ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti Suomen Cupissa. Espoolaiset veivät alkulohkon päätöskamppailun nimiinsä lukemin 2-1, mutta HJK sai välierissä revanssin kuittaamalla jatkopaikan samoin lukemin. Veikkausliigassa joukkueet kamppailivat edellisen kerran kaudella 2014. Ottelut olivat poikkeuksellisen tasaisia, sillä kaikki kolme peliä päättyivät pistejakoihin. Kohtaamiset ovat olleet kautta aikojen tasaväkisiä, sillä HJK ja Honka ovat mitelleet Veikkausliigassa paremmuudesta 22 kertaa. Molemmat joukkueet ovat voittaneet seitsemän kertaa, kun taas tasapeliin on päädytty kahdeksasti. Maaliero on HJK:n eduksi 25-20.

Klubin vahvuudesta puuttuvat Akseli Pelvas ja Ville Jalasto. Paluuta harjoitusvahvuuteen ovat jo vahvasti tekemässä Riku Riski ja Enoch Banza.


HJK-FC Honka Telia 5G Areenalla lauantaina 26.5. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, HJK:n verkkosivut