AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 3822

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.21 // 26.5.2018

Seinäjoella päädyttiin pistejakoon (SJK-IFK Mariehamn 1-1)

Seinäjoella päädyttiin pistejakoon (SJK-IFK Mariehamn 1-1)

SJK ja IFK Mariehamn päätyivät lauantaina OmaSp Stadionilla pistejakoon maalein 1-1.

SJK siirtyi nopeasti johtoon Johannes Laaksosen osumalla, mutta Aleksei Kangaskolkan maali toisella jaksolla tasoitti kamppailun.

SJK:n pallollinen pelaaminen oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla huomattavasti aiempaa rohkeampaa ja parempaa. SJK pystyi pelaamaan hyvillä syöttökombinaatioilla keskustan kautta hyökkäyksiä. SJK oli aiempaa terävämpi myös keskialueen pallotaisteluissa.

Ensimmäinen SJK:n hyvä hyökkäys tuli kolmannella minuutilla, kun Jesse Sarajärvi ja Johannes Laaksonen pelasivat hyvin oikeassa laidassa. Johannes Laaksonen pääsi etenemään hyvään keskityspaikkaan, mutta syöttö hieman epäonnistui ja liigadebyyttiään pelannut Anton Lepola pääsi palloon.

Vahid Hambo syötti Jesse Sarajärven kaksi kertaa vastakkain Lepolan kanssa. Ensimmäinen oli paitsio ja toisessa Lepola pystyi torjumaan Sarajärven kudin.

Ottelun avausmaali nähtiin kahdeksannella minuutilla. Johannes Laaksonen sai pallon reilussa 20 metrissä, ja tykitti pallon komeasti ohi Lepolan. Maali oli Laaksoselle jo kolmas IFK Mariehamnia vastaan tehty maali boksin ulkopuolelta.

IFK Mariehamnin parhaat paikat tulivat erikoistilanteiden kautta. Ivan Tatomirovicin ja Aleksei Kangaskolkan vahva pääpelaaminen oli kertaalleen yllättää kotijoukkueen, mutta pallo vieri onneksi hieman ohi maalin.

SJK sai luotua muutamia vetopaikkoja pitkien hyökkäysten päätteeksi, mutta Johannes Laaksosen ja Joona Lautamajan vedot viuhuivat selvästi yli maalin.

Toisen puoliajan ensimmäinen maalipaikka tuli Johannes Laaksoselle, joka pääsi laukomaan lähietäisyydeltä pienen hässäkän päätteeksi. Laaksosen kova kuti kolahti ylärimaan.

IFK Mariehamnin Thomas Mäkinen teki näyttävän nousun, ja pääsi sen päätteeksi laukomaankin, mutta kuti meni hieman ohi maalin.

SJK:lla oli muutamia hyviä paikkoja mennä 2-0-johtoon, ja tappaa peli. SJK pääsi hyvään vastaiskuun Jesse Sarajärven pallonriistosta. Vahid Hambo sai harhautettua IFK:n puolustajan, mutta kulma jäi liian pieneksi ja Anton Lepola pystyi torjumaan tilanteen kulmapotkuksi. SJK sai luotua loistavan maalipaikan myös kulmapotkusta, mutta Jesse Sarajärvi ei saanut palloa kunnolla haltuunsa, ja yritys meni yli maalin.

IFK Mariehamn pääsi peliin hiljalleen paremmin mukaan, ja SJK:n pelin hetkellinen sekavampi vaihe kostautui. Aleksei Kangaskolkka pääsi rokottamaan pienimuotoisen flipperi-pallon jälkeen ja laukoi pallon ohi Jesse Östin.

Tasoitusmaalin jälkeen SJK:n pelaaminen meni vähän liikaa puskemiseksi, eikä SJK meinannut päässyt aivan kunnollisiin tasoituspaikkoihin. IFK Mariehamn tyytyi lopussa odottamaan päätösvihellystä. Aivan ottelun loppuhetkillä SJK:n Aristote Mboma pääsi pari kertaa yrittämään maalintekoa. Ensin Danny O'Brien keskitti ja Mboma pääsi puskemaan, mutta pusku jäi hieman vaisuksi. Vähän myöhemmin Mehmet Hetemaj syötti Mboman puolittaiseen läpiajoon, mutta Mboman etukulmaa kohti lähtenyt laukaus meni sivuverkkoon.


HJK-SJK Telia 5G Areenalla tiistaina 29.5. kello 18.30 ja IFK Mariehamn-FC Inter Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 2.6. kello 19. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut