AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 3822

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.21 // 25.5.2018

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Valmentajaa vaihtanut SJK pelaa lauantaina kotistadionillaan IFK Mariehamnia vastaan.

SJK kohtaa lauantaina OmaSp Stadionilla IFK Mariehamnin. Ottelu on ensimmäinen uuden päävalmentaja Alexei Eremenkon alaisuudessa.

Eremenko on valmistanut joukkuetta otteluun tiistaista alkaen apuvalmentajansa Umar Marhievin kanssa ja pohtinut lähestymistapaa tulevaan otteluun.

- Se on tietenkin meille todella tärkeä ottelu monella tapaa. Se on kotiottelu ja meidän pitää saada joukkue takaisin raiteilleen, alkaa keräämään pisteitä, ja saada joukkueen itseluottamus takaisin, Eremenko sanoo.

Eremenko kertoi lehdistötilaisuudessa torstaina iltapäivällä, että varmasti kaikki tietävät, että hän haluaa joukkueensa pelaavan kaunista jalkapalloa, mutta se ei ole kuitenkaan tärkein asia. Ei varsinkaan nyt. Tärkeämpää on alkaa voittamaan ja saada pisteitä. Jos voitto tulee kauniilla pelillä, se on vain bonus siihen päälle.

- Odotan meiltä aktiivista jalkapalloa, tahtoa mennä kohti maalia ja tahtoa voittaa. Ei saa unohtaa myöskään puolustusta. En halua kuitenkaan nähdä mitään päätöntä hyökkäämistä, vaan sen pitää olla systemaattista. Me haluamme saada pelistä kolme pistettä. Meillä ei ole ollut vielä paljoa aikaa hioa taktisia kuvioita, mutta se mitä olen jo huomannut pelaajista, on se, että he ovat älykkäitä. He haluavat pelata hyvää jalkapalloa ja he ymmärtävät nopeasti, miten me haluamme heidän toimivan, ja mitä ideoita me heille tuomme. Olen siinä mielessä varsin positiivinen otteluun lähtiessä, Eremenko kertoo.

Vaikka SJK saisikin miehiä takaisin loukkaantuneiden kirjoilta, tuntuu, että sinne lisätään aina uudet miehet tilalle. Viime ottelussa kentältä jouduttiin kantamaan paareilla ulos puolustaja Marc Vales ja alustavan arvion mukaan toipuminen pelikuntoon vie pari kuukautta. Myös Jordan Mustoe joutui tulemaan edellisessä ottelussa ennen aikojaan pois ja hänkin on sivussa muutaman viikon. Pitkään takaisin odotettu Billy Ions on jo mukana harjoituksissa, mutta ei ole vieläkään pelikunnossa. Pari edellistä ottelua missannut Aristote Mboma sen sijaan saattaa olla mukana jo lauantaina.

- Tietenkin loukkaantumistilanne joukkueessa on vaikea, mutta me emme voi miettiä sitä, vaan keskittyä vain niihin asioihin, mille me voimme tehdä jotain. Me keskitymme näihin pelaajiin, jotka meillä on nyt käytettävissämme. Kokoonpanon valitsemisen tulen jättämään kuitenkin aika viime hetkille, että saan varmasti parhaan ryhmän mukaan. Kaikesta huolimatta, olen erittäin positiivisin mielin ja melko varma siitä, että voimme voittaa lauantaina, Eremenko toteaa.


SJK-IFK Mariehamn OmaSP Stadionilla lauantaina 26.5. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.