AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-3-3

23

(0-2)

Yleisöä 2560

PS Kemi
4-5-1
vko.21 // 25.5.2018

Ennakko: KuPS-PS Kemi

Ennakko: KuPS-PS Kemi

KuPS on ollut vahvassa vireessä Veikkausliigassa.

PS Kemi haastaa KuPS:n Kuopiossa lauantaina.

Kuopion Palloseura etenee Veikkausliigassa tällä hetkellä väkevällä tahdilla. Joukkue on noussut sarjataulukossa kakkoseksi ja kuntopuntarissa ykköseksi. Tehohyökkääjä Rasmus Karjalainen johtaa liigan maalintekijätilastoa yhdeksällä osumallaan ja yhteensä 21 liigaosumaa tehtaillut KuPS kurkottaa seuraavaksi kohti sarjataulukon ykköspaikkaa. Joukkuepelaaminen on hyvällä tasolla ja vahvaa menoa aiotaan jatkaa lauantaina oman kotiyleisön edessä.

- Nyt tulee erilainen peli kuin tiistaina Vaasassa. Kemi on parantanut jatkuvasti omaa pelaamistaan ja hankala peli on siten tulossa. Kemi puolustaa tiiviisti ja iskee vastaan ja yllätyksiin on oltava valmiina. Sieltä voi tulla vastaan mitä vaan. Meidän on oltava keskittyneitä ja hereillä on oltava, sillä helppoa peliä ei nyt tule, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara varoittelee.

- Nyt tulee erilainen joukkue vastaan kuin VPS. Vaasassa meillä oli hyvä keskittyminen ja kontrolli pelaamiseen. Se on pystyttävä pitämään nytkin, niin tulee hyvä peli. Maaleja ja hyvää puolustamista tietenkin tarvitaan ja voittoa me lähdemme hakemaan, hän muistuttaa.

Huomionarvoista on, ettei PS Kemi ole vielä kertaakaan onnistunut maalinteossa liigapeleissä Kuopiossa KuPS:aa vastaan. Edellinen PS Kemin voitto KuPS:sta virallisissa sarjoissa löytyy helmikuulta 2016 liigacupin ottelusta, jolloin PS Kemi vei ottelun Kuopio-hallissa maalein 0-2.

– KuPS on kovassa iskussa, eivätkä tilastot ole meidän puolella, joten haaste on aika kova. Olen kuitenkin aistinut, että meidän porukka lähtee peliin aika tulisieluisena. Olen varma, ettei ilman mustelmia kotimatkalle lähdetä, toteaa lähtötilanteesta PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman.

KuPS on kestänyt hyvin tiiviin otteluruuhkan mukanaan tuomat rasitukset ja isoilta loukkaantumisilta on onnistuttu välttymään. Hyvä joukkuepelaaminen on tuonut sarjataulukkoon paljon pisteitä, eikä voittavaa kokoonpanoa ole perinteiden mukaisesti lähdetty kovin paljoa muuttelemaan. Tilanteeseen kuitenkin reagoidaan tarvittaessa nopeasti.

- Hyvin äijät ovat jaksaneet. Järki on pidettävä mukana. Loukkaantumisriskiä yritetään välttää, eikä pienintäkään riskiä oteta. Hyvin me on selvitty ja vältytty loukkaantumisilta. Aika vähän pelaajia on kierrätetty, sillä me on haluttu jatkaa hyvähenkistä pelaamista. Nyt tulee kolme peliä aika tiiviiseen tahtiin ja meidän on oltava penkillä valmiita reagoimaan, jos väsymystä alkaa kentällä näkyä.

PS Kemistä on sivussa ainoastaan varoitustilinsä täyteen saanut kapteeni Julian Guevara.

– Julian ei ole mukana, mutta kaikki muut ovat käytettävissä, Åhman vahvistaa.


KuPS-PS Kemi Savon Sanomat Areenalla lauantaina 26.5. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, PS Kemin verkkosivut