AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
4-5-1

20

(0-0)

Yleisöä 3312

TPS
4-3-3
vko.21 // 26.5.2018

Toisen jakson maalit veivät Ilveksen voittoon (Ilves-TPS 2-0)

Toisen jakson maalit veivät Ilveksen voittoon (Ilves-TPS 2-0)

Ilves nappasi lauantaina arvokkaat pisteet TPS:lta 2-0-voiton myötä.

Ilveksen johtomaalin viimeisteli Marius Noubissi reilun tunnin pelin jälkeen ja voiton sinetöit loppuhetkillä Issa Thiaw.

Ilves ja TPS luottavat kotimaisiin nuoriin pelaajiin. Tänään tamperelaisten avauskokoonpanossa kenttäpelaajien keski-ikä oli vain 22,5 vuotta ja kamerunilaishyökkääjä Marius Noubissi oli ainoa ulkomaalaisvahvistus.

Nuoruuden innolla ottelu käynnistyikin. Esimerkiksi 18-vuotias Onni Valakari ja 22-vuotias Niklas Blomqvist liikkuivat aktiivisesti TPS:n keskikentällä. Kotijoukkueen reilu parikymppiset Lauri Ala-Myllymäki, Iiro Järvinen ja Tuure Siira kuitenkin ottivat keskialueen alussa haltuunsa.

Keskustan kolmio loi etenemissuuntia, mutta ottelun alun paras maalipaikka avautui laidan kautta. Oikea puolustaja Felipe Aspegren lähetti pitkän pallon laitalinkkinä pelanneen Matias Ojalan juoksulinjalle. Kanadalaismaalivahti Jonathan Viscosi yritti kopata pallon käsiinsä aivan rangaistusalueen reunalla, mutta liukastui ratkaisevalla hetkellä. Ojala ei kuitenkaan aivan onnistunut pussittamaan palloa, vaan veto karkasi maalin yli.

Raitapaidat pääsivät otteluun hyvin mukaan. Mika Laurikaisen suojatit saivat potentiaalisia hyökkäysalueen vapaapotkuja, mutta pahimmilta vaaranpaikoilta vältyttiin. Toisessa päässä näyttävästi kikkailevan ja ahnaasti laukovan Noubissin vedot karkailivat reilusti yli maalin.

Avausjakson lopussa molemmilla joukkueilla oli mainio tilaisuus siirtyä johtoon. TPS:n ysipaita Aleksi Ristolalla oli edessään jo tyhjä maali, mutta hänen ohjauksensa Sami Rähmösen keskityksestä leijaili yli. Noubissi puolestaan teki vahvan juoksun maalialueelle oikealta laidalta. Hänen muulinpotkunsa kolahti ylärimaan, joten maalikehikkoa lähemmäksi ei päästy.

TPS ei ole tällä kaudella osunut maalipuiden väliin kotonaan. Sen sijaan vierasotteluissa verkko on heilunut peräti kahdeksan kertaa. Neljässä aiemmassa vierasottelussa on jokaisessa syntynyt kaksi maalia, mutta tänään Ilvestä vastaan tuntui olevan nihkeämpää.

Tupsukorvat nostivat prässiään ja lähes dominoivat toisen jakson alkua. Eero Tamminen katkaisi hienosti Viscosin heittoavauksen ja rynnisti maalille. Tammisen syöttö takaviistoon kuitenkin kimposi puolustajan jaloista suoraan Viscosin hyppysiin. Hetkeä myöhemmin Noubissi pyssytti pallon päin veräjänvartijaa.

Kovaan paineeseen joutuneelle Viscosille riitti. Hän loukkasi sormeaan ja siirtyi vaihtopenkin puolelle tunnin pelin jälkeen. Varamaalivahti Miikka Mujunen pääsi tositoimiin ensi kertaa tällä kaudella.

Mujusen iltapuhde alkoi murheellisesti, sillä jo ensimmäinen Ilveksen laukaus johti maaliin. Ala-Myllymäki laukoi Noubissin esityöstä rangaistusalueen rajalta pomppivan matalan kudin, jota Mujunen ei saanut liimattua. Hereillä olleella Noubissilla oli helppo työ tuikata irtopallo tyhjään rysään. Maali oli Noubissin kuluvan kauden viides.

Ottelun lopussa Mujunen oli jälleen tulisilla hiilillä. Sivuvapaapotku leijaili taka-alueelle hiipineen toppari Tatu Miettusen päähän. Mujunen katkaisi Miettusen puskun, mutta pudotti sen eteensä. Mustapaitaiset olivat potkaista pallon omaan maaliin, kunnes lopulta selvittivät pelivälineen päädystä yli.

Viimeinen naula TPS:n arkkuun iskettiin 93. minuutilla. Kotijoukkue sai vapaapotkun rangaistusalueen kulmalta. Tamminen antoi tarkan sisäänpäin kiertävän keskityksen vitosen alueen tuntumaan, jossa vaihdosta kentälle tullut Issa Thiaw sai tehdä tuhojaan melko vapaana. Komea volley-veto painui verkon perukoille Mujusen käsien kautta.

Viimeisillä sekunneilla Niklas Jokelainen teki hienon pallonriiston keskialueella ja säntäsi nopeaan vastaiskuun. Tulinen kuti oli painumassa yläkulmaan, mutta Mujunen esitti paraatipelastuksen yhden käden venytyksellään. Se jäi laihaksi lohduksi, sillä Ilves piti kolme pistettä kotikentällään 2-0 maalein.


FC Honka-Ilves Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 2.6. kello 17 ja TPS-KuPS Veritas Stadionilla perjantaina 1.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut