AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
4-5-1

20

(0-0)

Yleisöä 3312

TPS
4-3-3
vko.21 // 25.5.2018

Ennakko: Ilves-TPS

Ennakko: Ilves-TPS

Ilves saa lauantaina vieraakseen TPS:n.

Ilves ja TPS ottavat toisistaan mittaa lauantaina Tampereen Tammelassa. Ihan jokapäiväistä herkkua näiden kahden kohtaaminen ei viime vuosina ole ollut.

Ilves ja Turun Palloseura kohtasivat virallisessa jalkapallo-ottelussa viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Suomen Cupin ottelu päättyi kesäkuussa 2010 Paraisten kentällä turkulaisten 2-1 -voittoon. Kotijoukkueen osumista vastasivat Jonatan Johansson ja Babatunde Wusu. Ilveksen ainokaisen viimeisteli Janne Salli. Liigapelien osalta pitää mennä yli 20 vuotta taaksepäin aina vuoteen 1996 asti, jolloin TPS voitti 1-0 Ilves-ikoni Kimmo Kuulan omalla maalilla.

Ilves selätti tiistain kierroksella PS Kemin. Sauvosaaressa pelattu ottelu päättyi vierasjoukkueen 2-0-voittoon Marius Noubissin ja Lauri Ala-Myllymäen maaleilla. Etenkin jälkimmäinen maali oli Iiro Järvisen ansiokkaan esityön ansiosta yksi kauden komeimmista. Puolustuskin toimii ja Mika Hilander on pitänyt maalinsa puhtaana nyt kaksi kertaa peräkkäin. Sarjasijoitus on kymmenen ottelun jälkeen viides.

TPS:n kautta täksi kaudeksi Ilvekseen saapunut Ilari Mettälä on ollut koko kauden sivussa reisivamman takia. Mettälän lisäksi Baba Mensah ja Gomo Onduku ovat toipilaslistalla. Muilta osin joukkueen vireystila on hyvä. Sääennusteet lupaavat lauantaille aurinkoisia hellelukemia, joten kaikki ainekset loistavalle jalkapallotapahtumalle ovat kasassa.

– Kun katson TPS:n rosteria, niin se on täynnä minulle entuudestaan tuttuja junnumaajoukkuepelaajia. Valmentaja Mika Laurikainen on hyvä ystäväni ja hän on lisäksi ollut pomonani Palloliitossa. Voin siis sanoa ymmärtäväni Tepsin pelifilosofian hyvin ja tiedän millaista pelaajaa sieltä on tulossa vastaan, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

Tamperelaisten riveistä löytyy yhteensä neljä entistä TPS-pelaajaa. Toppari Jani Tanska johtaa joukkueen keskuspuolustusta ja puolustuksen laidalla juoksee Felipe Aspegren. Kaudella 2014 TPS:ää edustanut Eero Tamminen pelaa Ilveksen hyökkäyksen laidalla. TPS:n viime kauden liiganousun sinetöinyt hyökkääjä Mettälä ei ole päässyt aloittamaan kauttaan vielä loukkaantumisensa vuoksi.

TPS-kapteeni Sami Rähmönen tuntee kaikki Ilveksen entiset TPS-pelaajat ja hän onkin oikea mies arvioimaan, millaisia kavereita Tammelassa tulee lauantaina vastaan. Rähmönen kuitenkin muistuttaa, että vaikka vastustajan tekemiset ja pelaajat on arvioitu tarkkaan läpi, niin TPS lähtee pelaamaan Tampereellakin ihan omaa peliään, omine taktisine kuvioineen.

- Jatketaan työntekoa, kyllä se palkinto tulee sieltä jossain vaiheessa, Rähmönen sanoi.

TPS:n pelaajista hyökkääjä Oskari Jakonen puuttunee edelleen joukkueen kokoonpanosta.Ilves-TPS Tammelan stadionilla lauantaina 26.5. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, TPS:n verkkosivut