AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

12

(0-1)

Yleisöä 1152

FC Lahti
3-4-3
vko.21 // 21.5.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

IFK Mariehamn isännöi tiistaina FC Lahtea, joka on kärsinyt tällä kaudella vasta yhden tappion.

IFK Mariehamn kohtasi perjantaina vieraissa KuPS:n ja joutui tyytymään 1-2-tappioon. Ottelun ensimmäisen maalin viimeisteli Thomas Mäkinen, mutta kuopiolaisten Rasmus Karjalainen toi joukkonsa ensin tasoihin ja heti perään johtoasemaan. Kamppailun kaikki maalit tehtailtiin viiden minuutin sisään ensimmäisellä puoliajalla.

IFK:n terveystilanne oli vielä maanantaina hieman epäselvä. Todennäköisesti sivussa ovat ainakin Philip Mantilla, Gabriel Petrovic ja Robin Sid.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas puolestaan huomion Maarianhaminan kentän kapeuden. Hän uskoo, että erikoistilanteet tulevat olemaan avainasemassa. Korkeakunnaksen mukaan edellisen kierroksen RoPS-ottelusta (0-0-tasapeli) on otettu hyvät asiat mukaan ja joukkue on harjoitellut terävyyttä maalipaikoissa.

- Joukkueessa on hyvä ja rento ilmapiiri. Jokaisen on kiva tulla töihin. Olimme RoPS:a vastaan hyviä, mutta tulos jäi uupumaan. Vastustajan maalivahti oli hyvä, mutta me olimme myös maalipaikoissa tehottomia. Loimme kuitenkin maalipaikkoja. Nyt pitää vain saada lisää terävyyttä ja siihen olemme kiinnittäneet huomiota. Saarella erikoistilanteet korostuvat, kun kenttä on kapea ja kotijoukkue on hyvä erikoistilanteissa. IFK pelaa tutulla ideologialla, vaikka Jani Lyyskin jättämä tyhjiö hieman näkyy. Heillä on tiukka joukkuepuolustus ja he ovat hyviä suunnanmuutospelissä. He ovat ottaneet kahdesta edellisestä kotiottelustaan voitot. Saarella on myös omat haasteensa vierasjoukkueelle, mutta olemme valmiita, Korkeakunnas kertoo FC Lahden sivuilla.

Ahvenanmaalle FC Lahti pääsee lähtemään lähes terveellä kokoonpanolla. Poissa ovat vain maalivahdit Santeri Pakkanen ja Joona Tiainen, Tomi Kult, Teemu Jäntti, Fareed Sadat ja pitkäaikaispotilas Timi Voutilanen.


IFK Mariehamn-FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla tiistaina 22.5. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.