AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

30

(0-0)

Yleisöä 4327

FC Inter
4-4-2
vko.21 // 21.5.2018

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

HJK:n kamppailut turkulaisia vastaan jatkuvat tiistaina, kun FC Inter saapuu jälleen vierailulle Töölöön. Klubille tarjoutuukin nopea mahdollisuus revanssiin, kun joukkue jahtaa kolmatta peräkkäistä voittoa Veikkausliigassa.

Turun joukkueet ovat tulleet HJK:lle tutuksi viimeisen kuukauden aikana, sillä edellisestä kuudesta kamppailusta peräti puolet ovat olleet turkulaisia vastaan. Kohtaamiset ovat olleet erittäin tasaisia.

HJK kohtasi Interin ensimmäisen kerran tällä kaudella huhtikuun lopulla. Turussa pelattu vääntö päättyi maalittomaan tasapeliin, vaikka Klubi kenttätapahtumia hallitsikin. Joukkueet kohtasivat seuraavan kerran reilu viikko sitten, kun vuorossa oli Suomen Cupin loppuottelu. Inter onnistui nappaamaan seurahistorian toisen cupin voittonsa, kun Mikko Kuningas iski ottelun ainoan osuman.

Kauden kolmas kohtaaminen turkulaisia vastaan oli perjantaina, kun TPS oli vastassa vieraskentällä. Klubi jatkoi voitokkaita otteitaan Veikkausliigan kentillä, kun kolme pistettä matkasi Helsinkiin Filip Valenčičin osumalla.

Voitto oli Klubin toinen peräkkäinen Veikkausliigassa. Helsinkiläisillä on nyt yhdeksän ottelun jälkeen kasassa 19 pistettä ja joukkue on sarjataulukon toisella sijalla. Eroa rovaniemeläisiin on tosin vain yksi piste, vaikka Klubilla on ottelu vähemmän pelattuna. HJK:lla onkin mahdollisuus nousta Veikkausliigan kärkipaikalle tiistaina, kun RoPS:lla on edessä huilivuoro.

Klubin vire on ollut vakuuttavaa vierasotteluissa, sillä joukkue on raapinut kauden kuudesta matkapelistään peräti viisi voittoa ja yhden tasapelin. Töölössä on sen sijaan sujunut tahmeammin, sillä cupin loppuottelun lisäksi kaksi edellistä Veikkausliigan peliä kotinurmella ovat päättyneet tappioihin. Ottelut ovat olleet samantapaisia, sillä jokaisen kamppailun voittomaali syntyi viimeisen 25 peliminuutin aikana.

Tiiviistä ottelutahdista huolimatta Klubin terveystilanne on varsin hyvä. Juha Pirinen on palannut kokoonpanoon ja Riku Riskin kuntoutuminen on sujunut suunnitelman mukaan ja lähestyy harjoitusvahvuutta. Tiistain ottelusta Riskin lisäksi pois kokoonpanosta ovat Akseli Pelvas, Enoch Banza ja Ville Jalasto, joka otettiin vaihtoon loukkaantumisen vuoksi TPS-ottelussa.

FC Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta odottaa tiistain taistoa mielenkiinnolla.

- Ottelu on meille jälleen mielenkiintoinen testi varsinkin henkisellä puolella. HJK haluaa varmasti revanssin ja me vastaavasti haluamme näyttää, että olemme edelleen heille kova pähkinä purtavaksi, Piccareta kommentoi.

Alkukauden Veikkausliigaotteluissa kontannut Inter sai cupin voitosta pontta tekemiseen. Perjantaina Seinäjoella kentällä nähtiin kuin uusi ryhmä, jonka tekeminen kentällä oli samaa kuin cupin loppuottelussa.

Mikäli Inter haluaa lisäpisteitä, pitää kentällä näkyä sama tekemisen meininki kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussa.

- Meidän kahdessa edellisessä pelissä olemme näyttäneet, mihin pystymme, kun pelaajien henkinen puoli on kunnossa. Tämän saman pitää jatkua huomenna, jos haluamme positiivisen tuloksen ottelusta.

Interin pelaajisto tiistain otteluun lähdettäessä on pääosin terve. Varmuudella sivussa on vain Niko Markkula. Edellisestä ottelussa sivussa olleet Niilo Mäenpää ja Ivan Sesar palaavat kokoonpanoon.


HJK-FC Inter Telia 5G Areenalla tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: HJK:n ja FC Interin verkkosivut