AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
4-5-1

02

(0-1)

Yleisöä 2279

KuPS
4-3-3
vko.21 // 21.5.2018

Ennakko: VPS-KuPS

Ennakko: VPS-KuPS

Vaasan Palloseura kohtaa tiistaina kotikentällään Kuopion Palloseuran. Ottelu vislataan käyntiin klo 18.30.

KuPS on kovassa iskussa, sillä se on viimeisestä viidestä pelistään hävinnyt vain yhden ja pelannut kertaalleen tasan. Se on taulukon kolmantena ja se on tehnyt selvästi eniten maaleja koko sarjassa. Toki se on päästänyt viidenneksi eniten osumia.

- Iso haaste on edessä, mutta mukava sellainen. Siellä ovat Karjalainen, Pennanen ja kumppanit mättäneet maaleja. Kiva on pelata heitä vastaan. Viime pelissä pidimme nollan ja siitä lähdemme nytkin jatkamaan, VPS-toppari Timi Lahti kommentoi ottelun alla.

Päävalmentaja Vuorinen komppasi joukkueen luottopuolustajaa.

- Kova haaste se on. Heillä on paljon hyökkääviä pelaajia, jotka oikein nauttivat maalinteosta ja heillä on nyt onnistumisia ja yhteisiä kokemuksia alla. Se näkyy heidän pelissään, kun he pyrkivät kuljettamaan, haastamaan ja laukomaan. Toisaalta siitä nauttii valtavasti, että vastaan tulee joukkue jota on hehkutettu ja jolla on tällä hetkellä Suomen paras hyökkäyskalusto, Vuorinen pohti.

KuPS hyökkää nopeasti pallonriistojen jälkeen ja etenkin ylin nelikko on todella vaarallinen.

- He yrittävät varmasti ohjata meitä haluamallaan tavalla ja saamaan riiston, jonka jälkeen he hyökkäävät ainakin neljän pelaajan voimin todella nopeasti. Meidän kannaltamme on tärkeää kontrolloida sitä, missä kohtaa pallonmenetyksiä tulee. Se ei saa mieluusti olla siellä, missä he haluavat niiden tapahtuvan. Toinen asia on juuri se, miten pystymme ohittamaan heidän prässinsä, Vuorinen kommentoi ja jatkoi saman tien:

- Menetyksiä kun kuitenkin tulee pelissä, niin tasapaino niiden sattuessa, tilanteiden ennakointi ja niihin reagoiminen saman tien ovat tärkeitä seikkoja.

Hyökkäyspään pelaajia on käyty luonnollisesti pelaajille myös läpi, vaikka he ovat esimerkiksi Lahden kaltaisille konkareille jo tuttuja vastustajia.

- Lähes kaikkia vastaan on tullut pelattua jo monta vuotta, joten ei sieltä suuria yllätyksiä ole tulossa. On heitä kuitenkin käyty läpi. Taitavia poikia, jotka pystyvät kuljettamaan ja jotka laukovat hanakasti. Pitää vain malttaa ja pyrkiä peittämään, sekä tietenkin ajaa heitä pois vaarallisilta alueilta. Sitä kautta se nollan pitäminen helpottuu, Lahti kommentoi.

VPS:n terveystilanne on aiempaa paremmalla tolalla. Elhadji Ciss on edelleen sivussa, mutta pari muuta on taas käytettävissä.

- Aubrey David sai lääkäriltä luvan pelata ja Jerry Voutilainen on käytettävissä. Tilanne on siis hiukan parempi kuin viime pelissä ja pelaajia on tulossa takaisin.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara tietää, mitä vaasalaisilta voi odottaa.

- Vaasa on hyvä pallollinen joukkue, joka pyrkii kontrolloimaan peliä pallollisena. IFK-ottelussa palattiin jälleen voittojen tielle, nyt tulee täysin erilainen peli. Vastustaja on nyt aktiivisempi ja VPS on vähän aiempaa aggressiivisempi ja suoraviivaisempi, Honkavaara arvioi.


Kuopiolaiset matkustavat Vaasaan vahvalla pelaajaryhmällä. Keskikenttäpelaaja Ruben Gabrielin yhden ottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja pallotaituri saa pelata. Joukkueen peruspelaaminen oli IFK:ta vastaan hyvällä tasolla ja voimakas hyökkääminen tuotti runsaasti hyviä maalintekopaikkoja.

- Me pelasimme hyvää peliä perjantaina, Vaasaa vastaan pitää pystyä parempaan. Vastustaja on nyt kaliiberin aktiivisempi ja täysin erilainen joukkue tulee nyt vastaan. He ovat pelanneet tiukkoja pelejä. Meillä on ollut hyvä vire päällä ja me koetetaan pitää se yllä otteluruuhkan keskellä.


VPS-KuPS Elisa Stadionilla tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut