AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-5-1

01

(0-1)

Yleisöä 2110

HJK
4-3-3
vko.16 // 18.4.2018

HJK jatkoi voittokulkuaan (SJK-HJK 0-1)

HJK jatkoi voittokulkuaan (SJK-HJK 0-1)

HJK otti jo kauden kolmannen voittonsa Veikkausliigassa kaatamalla SJK:n Seinäjoella maalein 1-0 (1-0).

Ottelun voittomaalin iski 32. minuutilla brasilialaiskärki Joao Klauss de Mello läpiajon päätteeksi.

HJK:n ensimmäinen maalipaikka tuli heti ottelun alussa. Juha Pirisen kulmapotku tuli takatolpalle João Klaussille, mutta hänen puskunsa meni ohi maalin. Sama toistui muutama minuutti myöhemmin, tällä kerralla Moshtagh Yaghoubi antoi kulman, ja Klaussin puskun osoite oli sama. Parinkymmenen minuutin kohdalla Riku Riski keskitti ja Akseli Pelvas pääsi puskemaan, mutta hän ei päässyt kunnolla pallon päälle, ja pusku suuntautui selvästi yli maalin.

SJK alkoi päästä peliin mukaan vajaan puolen tunnin kohdalla. Ensin SJK sai vapaapotkun oikeasta laidasta, kun Aristote Mbomaa rikottiin. Jordan Mustoen vapari oli erinomainen, ja Mehmet Hetemaj pääsi jatkamaan. Pusku pomppi vain hieman ohi maalin.

Ottelun alussa SJK ei juuri prässännyt, mutta muutamalla onnistuneella prässillä SJK sai paineistettua Markus Uusitaloa huolimattomiin avauksiin. Sen ansiosta Johannes Laaksonen pääsi kokeilemaan hyvää kaukolaukaustaan, mutta kuti meni hieman yli maalin. SJK:n pienoinen ote pelistä sai tylyn lopun, kun João Klauss karkasi läpiajoon Sebastian Dahlströmin syötöstä, ja viimeisteli varmasti vierasjoukkueen johtomaalin. Pari minuuttia myöhemmin ottelun erotuomari Mattias Gestranius ajoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautosen ulos ottelusta.

HJK pääsi yrittämään maalintekoa kulmapotkuista vapaasti ensimmäisellä puoliajalla peräti kolme kertaa. Kolmas tuli 37. minuutilla, kun Faith Friday Obilor puski Juha Pirisen kulmapotkun vain hieman ohi maalin.

SJK joutui suorittamaan maalivahtivaihdon toiselle puoliajalle, kun Mihkel Aksalu loukkaantui, ja hänen tilalleen tuli Jesse Öst. SJK:n pelin avaaminen oli tukkoista läpi ottelun, ja HJK:n prässi puri siihen. HJK pääsi kokeilemaan Jesse Östin torjuntavirettä 55. minuutilla, kun Jordan Mustoen syöttö epäonnistui, ja João Klauss pääsi vastakkain Östin kanssa, mutta Öst esitti komean torjunnan.

SJK:n paikat olivat vähissä. 57. minuutilla nähtiin kuitenkin edes puolittainen maalipaikka, kun Mustoe syötti boksiin kohti Emile Paul Tendengiä ja Aristote Mbomaa. Markus Uusitalo pystyi kuitenkin nyrkkeilemään pallon väljemmille vesille. SJK:n tasoitusmaali oli lähellä 65. minuutilla, kun Valtteri Vesiahon epäonnistunut pusku osui ylärimaan. Toki joku voisi sanoa, ettei se ole epäonnistunut, jos tilanne purkautuu.

SJK jatkoi taistelua loppuun saakka, ja alkoi saada myös enemmän painetta HJK:n päätyyn. Aristote Mboma voitti Faith Friday Obilorin boksissa ja pääsi laukomaan, mutta veto oli hieman turhan hätäinen ja meni selvästi ohi maalin. Vahid Hambo tuli kentälle tuomaan lisää hyökkäysvoimaa, ja hän pääsikin hyvin Jordan Mustoen kulmapotkuun, mutta haltuunotto epäonnistui hieman, ja tilanne kuivui kasaan.

Viitisen minuuttia ennen varsinaisen ottelun loppua SJK pysyi pelissä mukana hieman tuurillakin. Ensin Riku Riskin laukaus osui ylärimaan, ja sen jälkeen Nikolai Alholla oli edessään jo tyhjä maali, mutta laukaus meni ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin Juha Pirisen kaukoveto meni kimmokkeen kautta ylärimaan, ja Amr Gamal tykitti paluupallon kimmokkeen kautta yli maalin.

SJK haki lopussa kentälle myös lisää pääpelivoimaa, kun Joel Mero tuli kentälle Ville Tikkasen tilalle. Muutaman kerran SJK saikin pallon jo varsin hyvälle sektorille, mutta kunnolliset tasoituspaikat jäivät lopussa uupumaan. SJK sortui lopussa pari kertaa liialliseen hätäilyyn, mikä on toki luonnollista, kun pelataan lisäaikaa. Vaikka SJK ei tälläkään kertaa päässyt HJK:ta vastaan hyvään lopputulokseen, oli toisen puoliajan taisteluilme erilainen kuin viime kauden parissa ryöpytyksessä.SJK-FC Honka OmaSP Stadionilla lauantaina 21.4. kello 16.00 ja HJK-KuPS Telia 5G Areenalla lauantaina 21.4. kello 16.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.


Lähde: SJK:n verkkosivut