AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 2015

FC Inter
4-4-2
vko.20 // 17.5.2018

Ennakko: SJK-FC Inter

Ennakko: SJK-FC Inter

Viime viikonloppuna Suomen Cupin finaalissa HJK:n yllättänyt FC Inter saapuu SJK:n vieraaksi perjantain iltaotteluun. SJK-FC Inter alkaa poikkeuksellisesti kello 20.00.

Ennen Cupin voittoa Interin kausi on ollut pettymys ja joukkue on sarjassa karsijan paikalla toiseksi viimeisenä. Interistä povattiin SJK:n tapaan haastajaa tämän vuoden mestaruustaisteluun. Pettymys on ollut myös SJK:n alkukausi ja perjantai-illan kamppailussa kohtaakin kaksi joukkuetta, joista molemmat haluavat nousta kohti asetettuja tavoitteita, eli kärkipäähän. Missään tapauksessa mitään ei ole vielä kummankaan kohdalla pelattu, sillä kausi on edelleen vasta alkupuolella. Erot ovat myös melko pieniä ja jokainen joukkue on kärsinyt yllättäviäkin pistemenetyksiä.

- Olemme käyneet meidän hyökkäämistämme paljon läpi. Olemme hakeneet siihen elementtejä, mitä siihen tarvitsemme, ja mitä siitä on puuttunut. Me tarvitsemme nopeutta, nopeampia hyökkäyksiä ja pystyjuoksuja lisää sekä Myös hieman nopeampaa pallon eteenpäin pelaamista. Nämä ovat olleet aihioina harjoittelussa. Tavoitteena on, että pystymme näitä harjoiteltuja asioita siirtämään pelissä tapahtuvaksi, sanoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen seuransa verkkosivuilla.

- Vaikka alkukausi ei ole ollut meille, sitä mitä me kaikki olemme tavoitelleet ja odottaneet, pitää meidän kuitenkin pitää päät kylmänä ja keskittyä tekemisessämme olennaisiin asioihin. Eli pelin sisällä yksityiskohtien parantamiseen, laadukkaampaan tekemiseen ja jos me siinä onnistutaan, niin se tuo niitä odotettuja tuloksia, Kautonen jatkaa.

SJK:n pelaajista Marc Vales on taas kunnossa pikkukolhunsa jälkeen. Samoin Vahid Hambo on täydessä kunnossa ja myös viime ottelun aloittanut, mutta huonon voinnin vuoksi puoliajalla sivuun tullut Emile Paul Tendeng on täydessä kunnossa. Matti Klingan flunssa uusiutui ja hän ei ole pystynyt harjoittelemaan. Edelleen tästä ottelusta on sivussa myös Jarkko Hurme, Billy Ions ja Aristote Mboma sekä vielä pidempään sivussa oleva Obed Malolo.

Inter-luotsi Fabrizio Piccareta korostaa perjantaisessa SJK-ottelussa oman tekemisen merkitystä. Italialaisen mukaan ottelussa tulee hetkiä, jolloin pitää puolustaa ja myös hallita peliä. Kummankin näistä osa-alueista pitää toimia perjantaina.

- Huomenna meidän täytyy keskittyä omaan tekemiseen. Tiiviiseen hyvin organisoituun puolustuspelaamiseen ja laadukkaaseen pallonhallintapeliin. SJK on rakennettu taistelemaan Veikkausliigan mestaruudesta, joten meidän täytyy pystyä parhaimpaamme saadaksemme pisteitä sieltä, tietää Piccareta Interin verkkosivuilla.

Piccareta lähtee otteluun kovalla itseluottamuksella.

- Näen pelaajiani päivittäin ja tiedän kuinka hyviä he ovat, päättää Piccareta luottavaisesti.

Interin kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa pelikieltoaan sovittava Tero Mäntylä ja pitkäaikaispotilas Niko Markkula.


SJK - FC Inter OmaSp Stadionilla perjantaina 18.5. kello 20.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut