AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 2133

RoPS
4-3-3
vko.20 // 17.5.2018

Ennakko: FC Lahti-RoPS

Ennakko: FC Lahti-RoPS

Lahden Kisapuistoon saapuu perjantaina FC Lahden vieraaksi sarjajohtaja Rovaniemen Palloseura.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen tällä kaudella Rovaniemellä. Agnaldo Moraes jr. iski alussa rovaniemeläiset johtoon. Siipirikkoinen Lahti painoi koko ottelun päälle, mutta ei onnistunut murtamaan Palloseuran puolustusta. Lisäajalla Lassi Lappalainen karkasi viimeistelemään kotijoukkueen voittolukemiksi 2-0.

RoPS:n puolustus on toiminut tällä kaudella hyvin. Joukkue pelasi alkukauden päästämättä maaliakaan eikä Antonio Regueron selän taa ole mennyt tähän mennessä kuin kolme maalia. Lahden puolustus on ollut myös tiivis, sillä Lahti on päästänyt toiseksi vähiten maaleja, kuusi kappaletta.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on keittänyt tarvittavat keitokset Palloseuran kaatoon. Korkeakunnas lähtee hakemaan revanssia edellisestä kohtaamisesta. Hän kuitenkin myöntää, että RoPS on kova joukkue.

- Meillä on ollut viime aikoina RoPS:a vastaan huonoja tuloksia. Viime kohtaamisesta jäi karvas jälkimaku ja joukkue on sisuuntunut siitä. Tämä on kuitenkin tulosurheilua. Viimeksi emme saaneet maalipaikkoja, joten meidän pitää saada enemmän liikettä pystyyn hajottaaksemme RoPS:n puolustusta ja nopeuttaa pelaamistamme. Heidän matala blokkinsa on toiminut hyvin ja he iskevät hyvin vastaan. Olemme saaneet huilata ja olemme hyvin valmistautuneita. Joukkueemme on hyvin yhtenäinen ja erittäin sitoutunut. Luvassa on varmasti hyvätasoinen ottelu, Korkeakunnas ennakoi FC Lahden sivuilla.

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Toni Koskela uskoo perjantaina ottelun noudattavan edellisen pelin kaavaa.

- Tosin sitten edellisen kohtaamisen Lahti on voittanut paitsi SJK:n myös HJK:n sekä pelannut KuPS:n kanssa tasan. He ovat suhteellisen hyvässä vireessä tällä hetkellä, Koskela varoittaa RoPS:n sivuilla.

- Mutta varmasti saman tyylinen peli on tulossa kuin edellinenkin. Asetelmatkin on suhteellisen sama. Lahti puolustaa hyvin ja on juoksuvoimanen. Tasainen ja tarkka peli on tulossa tästäkin.

Kuluvan viikon RoPS on voinut harjoitella ihanteellisissa olosuhteissa lämmön helliessä Napapiiriä liki koko viikon ajan.

RoPS:n keskikenttämies Agnaldo Moraes Jr. loukkasi kätensä valmistavissa harjoituksissa. Moraesin poissaolon pituus vahvistuu myöhemmin.FC Lahti-RoPS Lahden Kisapuistossa perjantaina 18.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, RoPS:n verkkosivut