AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Honka
4-4-2

21

(0-0)

Yleisöä 991

PS Kemi
4-4-2
vko.20 // 17.5.2018

Ennakko: FC Honka-PS Kemi

Ennakko: FC Honka-PS Kemi

FC Honka saa perjantaina vieraakseen Tapiolan Urheilupuistoon PS Kemin. Ottelu käynnistyy kello 18.30.

Kolmatta kauttaan Veikkausliigassa pelaava PS Kemi lähtee perjantain otteluun sarjan jumbosijalta neljä pistettä kahdeksantena olevan Hongan takaa. Kemiläiset nappasivat avausottelustaan SJK:ta vastaan 1—0 voiton, mutta sen jälkeen on ollut vaikeampaa. Viimeisestä viidestä ottelusta joukkueella on nimittäin kasassa vain yksi piste. Se tuli viime viikon sunnuntaina TPS:ää vastaan.

Honka on pelannut seitsemän ottelua, joista kasassa on peräti viisi tasapeliä, yksi tappio ja voitto. Tähän asti ainoa voittonsa Honka haki Rovaniemeltä RoPS:n vieraana. Kauden ensimmäinen kotivoitto on siis keltamustilla vielä haussa. Joukkueelle on kuitenkin selvää, millä asioilla se perjantaina tulee.

– Meidän täytyy jaksaa tehdä omaa hommaamme koko yhdeksänkymmentä minuuttia ja keskittyä pieniin asioihin niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Myös kuuma ilma aiheuttaa omat haasteensa. Fyysisessä palautumisessa edellisestä pelistä pitää onnistua hyvin, jotta olemme valmiina taistoon, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara tuumaa seuransa verkkosivuilla.

– Kaikki merkit ovat hyvät. Joukkue on hyvällä fiiliksellä ja olemme taas valmiita taistelemaan kolmesta pisteestä, Vasara summaa päättäväisesti.

Hongalta perjantain ottelusta varmasti sivussa ovat ainoastaan Duarte Tammilehto sekä pitkäaikaispotilas Masar Ömer.

– Kiva päästä pelaamaan hyvälle nurmikentälle meille uutta joukkuetta vastaan, hyvillä fiiliksillä ollaan matkalla. On mielenkiintoista nähdä miten Honka sopii meille vastustajaksi, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman kertoo seuransa verkkosivuilla.

– Honka on pelaava ja hyvä joukkue, joka on osoittanut ehdottomasti kuuluvansa Veikkausliigaan. Sillä on hyviä, kokeneita ja nousevia pelaajia, jotka kykenevät niin pallonhallintaan kuin nopeisiin vastahyökkäyksiinkin, Åhman arvioi.

PS Kemiltä ovat ottelusta sivussa varmuudella pitkäaikaispotilas Aleksi Isomäki, TPS-ottelussa kovan tällin saanut maalivahti Oskari Forsman sekä pelikieltoa TPS-ottelun ulosajon myötä kärsivä Aliyu Abubakar.

– TPS -tasapeli merkitsi meiltä tietyn paineen häviämistä tappioiden jälkeen. Se ja tieto seuraavan ottelun pelaamisesta Sauvosaaressa kotiyleisön edessä on uskoakseni joukkuetta sytyttävä asia, Åhman sanoo.


FC Honka-PS Kemi Tapiolan Urheilupuistossa perjantaina 18.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, PS Kemin verkkosivut