AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 3260

VPS
4-5-1
vko.20 // 17.5.2018

Ennakko: Ilves-VPS

Ennakko: Ilves-VPS

Ilves pääsee perjantaina viimein rakkaaseen kotiluolaansa Tammelaan.

Evakko parin kilometrin päässä Ratinassa on nyt niin sanotusti menneen talven lumia. Tällä kaudella Vaasan Palloseura saa ensimmäisenä kunnian vierailla tupsukorvien pyhätössä.

VPS on ensimmäinen joukkue, jonka Ilves kohtaa kuluvana vuonna toistamiseen liigassa. Ensimmäinen ottelu päättyi huhtikuun lopussa 1-1-tasatulokseen. Vaasassa pelatussa ottelussa kotijoukkueen kapteeni Sebastian Strandvall avasi maalihanat, mutta Ilves tuli viimeisillä minuuteilla tasoihin 18-vuotiaan hyökkääjälupaus Niklas Jokelaisen puskumaalilla.

Viime kierroksella Ilves hävisi IFK Mariehamnille 0-2. Tammelan kaupunginosassa varttuneella Jarkko Wissillä ei sunnuntain pelin jälkeen ollut paljon kehuja jaettavana valmennettavilleen. Uusi näytönpaikka halutaan hyödyntää selkeillä valinnoilla.

– Maarianhaminan reissu oli matkana onnistunut, mutta pelinä huono. Etenkin kaksinkamppailuissa olimme kehnoja. Maanantaina olimme myöhään perillä Tampereella. Tiistaina palauttelimme, ja nyt olemme treenanneet kaksi päivää ennen VPS-peliä. Varsinainen lepo on jäänyt vähiin, mutta nyt pitää sysätä IFK-peli taka-alalle ja keskittyä tulevaan. Tarvitsemme kovempaa taisteluasennetta. Pelaamme ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä Tammelassa. Sen pitää näkyä kentällä, joten ei muuta kuin tulta päin, Wiss toteaa Ilveksen sivuilla.

– Vepsu on vahvan peli-identiteetin omaava joukkue. He luottavat omaan tekemiseensä. Pallonhallinta on tietysti esillä, mutta on heidän pelinsä monipuolistunut kauden edetessä. Meillä on ollut tasaisia matseja vaasalaisia vastaan, ja yleensä niin, että he ovat hallinneet avausjaksoa ja me toista. Tälläkin kertaa meidän pitää tehdä selkeä valinta, että puolustamme koko ryhmänä joko ylhäältä tai sitten alhaalta. Välimalli on huono versio, Wiss sanoo.

Ilveksellä on siis tappio allaan, mutta synkkyyteen ei auta vajota. Harjoituskentältä on haettu uutta puhtia ja terveystilanne on suhteellisen hyvä. Pitkäaikaisloukkaantuneet Baba Mensah ja Ilari Mettälä jatkavat kuntoutusta kärsivällisesti. Mettälän leikattu jalka paranee hyvää vauhtia ja miehen odotetaan palaavan pelikentille kesäkuun lopussa. Varoitustilin täyttymisen takia pelikiellossa olevan Marius Noubissin lisäksi muita varmoja poissaolijoita ei ole, vaikka muutamalla pelurilla pientä kolhua onkin vaivanaan.

Vepsun ja Ilveksen otteet toisiaan vastaan ovat olleet viime aikoina tasaisia ja keskinäiset voimasuhteet eivät ole merkittävästi muuttuneet tämänkään kauden tasaisessa Veikkausliigassa.

- Saa nähdä millaisen pelijärjestelmän valitsemme ja miten se vaikuttaa peliin. Paljon pelejä tässä on taas nopealla aikataululla edessä ja pitää miettiä miten ne pelit pystytään parhaiten viemään läpi maajoukkuetaukoon saakka. Peli kerrallaan mennään ja ottelun sisälläkin pitää reagoida, jos siltä näyttää, VPS-luotsi Petri Vuorinen toteaa seuransa sivuilla.

Tärkeä asia on sekin, että avauskokoonpanoon valittavat pelaajat ovat tuoreessa kunnossa.

- Tärkeää on valita ne, jotka ovat palautuneet parhaiten ja ovat parhaimmassa pelikunnossa. Matkustaminen ei välttämättä ole sinällään iso asia. Joskus voi vaikuttaa se, ketä vastaan pelaat. Jos kohdataan joukkueita jotka ovat hyvässä iskussa ja onnistuvat juoksuttamaan meitä tai pitää vääntää paljon kaksinkamppailuita, niin se vaikuttaa rasitukseen. Iso asia on myös alusta ja alustan vaihtaminen, Vuorinen kommentoi.

Juuri Ilves-otteluun VPS vaihtaa tekonurmelta luonnonnurmelle ja sen jälkeen taas takaisin. Tällä kertaa joukkue teki kuitenkin valinnan, että luonnonnurmelle ei siirrytty harjoittelemaan ottelun alla.

- Olemme harjoitelleet vain tekonurmella. Valitsimme näin, jotta vältämme mahdollisia jumeja ja lihaskireyksiä ennen peliä. Otamme pelistä sitten sen iskun, mitä nurmikentästä tulee. Tarkoituksena on, että lähtötila peliin on parempi, Vuorinen analysoi.Ilves-VPS Tammelan Stadionilla perjantaina 18.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, VPS:n verkkosivut