AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

20

(1-0)

Yleisöä 1105

Ilves
3-4-3
vko.19 // 12.5.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Viime kausina päätöskierroksella kohdanneet IFK Mariehamn ja Ilves iskevät yhteen nyt äitienpäivänä Maarianhaminassa.

Tällä kaudella IFK on vaikeiden ensimmäisten pelien jälkeen saanut jälleen konettaan käyntiin. Joukkueet ovat nyt sarjataulukon keskimmäisinä, Ilves kuudentena ja "Grönvitt" seitsemäntenä. Kun osapuolet viimeksi kohtasivat lokakuun lopussa, tamperelaiset juhlivat päätösvihellyksen soidessa Veikkausliigan pronssimitaleita.

Maanantaina tupsukorvat kaatoivat sarjaa johtavan RoPS:n Tampereella maalein 1-0. Ainokaisesta vastasi ensimmäisen liigamaalinsa iskenyt Gomo Onduku. Maalinteko on ensisijaisesti ollut kovan kuormituksen alla olleen Marius Noubissin vastuulla, joten uudet ratkaisijat ovat tervetulleita.

Ainakaan sunnuntaina Onduku ei pääse heiluttamaan verkkoja toistamiseen, sillä hän potee pientä nivusvenähdystä. Muut varmat poissaolijat ovat pitkäaikaisloukkaantuneet Baba Mensah ja Ilari Mettälä. Päävalmentaja Jarkko Wiss on suhteellisen pitkästä vierasmatkasta huolimatta luottavainen hyvien peliesitysten jatkumiseen.

– Saarelle on aina vaikea mennä pelaamaan. Lähdimme tänään lauantaina aikaisin liikkeelle ja harjoittelemme vielä peliä edeltävänä iltana paikan päällä. Vähennämme siten matkarasitusta. Aloimme tehdä samoin jo viime vuonna ja saimme hyviä tuloksia. Luottavaisin mielin olemme liikenteessä, Wiss taustoittaa.

– IFK:lla on pienehkö kenttä, joten erikoistilanteet ovat suuressa roolissa. Maalintekopaikat aukeavat nopealla vauhdilla. Heillä on hyvinkin vakiintunut pelisysteemi. Meidän pitää pystyä puolustamaan voimakkaasti eteenpäin, emmekä saa valua liian alas liian aikaisin. Meidän kokoonpanon ulkopuolellekin jää hyviä pelimiehiä, eli kilpailuasetelma säilyy edelleen joukkueen sisällä.

Kotijoukkue IFK Mariehamnin kokoonpano on melkoinen kysymysmerkki. Phillip Mantilla ja Gabriel Petrovic ovat varmuudella pitkään sivussa ja epävarmoja on useampiakin etunenässä edellisottelussa FC Honkaa vastaan loukkaantuneet Robin Sid ja Aapo Mäenpää.


IFK Mariehamn - Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 13.5. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut