4-4-2
vko.20 // 14.5.2018

VPS nousi tasapeliin kotonaan (VPS-FC Honka 1-1)

VPS pelasi maanantaina 1-1-tasapelin kotonaan FC Honkaa vastaan.

VPS ja Honka päätyivät Vaasassa tasapeliin maanantain ainoassa Veikkausliigaottelussa lukemin 1-1 (0-1).

VPS hallitsi ottelua alusta asti, mutta Honka pystyi aiheuttamaan nopeilla hyökkäyksillä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana pieniä ongelmia isännille. Ensin viiden minuutin kohdalla Alex Nimely pääsi ampumaan, mutta laukaus suuntautui reippaasti ohi. Sen jälkeen Javi Hervas ampui vaparin vaarallisesta paikasta niukasti yli maalin ja lopulta vei Hongan 11. peliminuutilla johtoon nopean hyökkäyksen päätteeksi tulleesta rangaistuspotkusta.

VPS otti maalin jälkeen pelin toden teolla haltuunsa ja rakensikin etenkin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen muun muassa Douglas Caélle ja Juho Lähteelle omat tontit maalintekoon. Myöhemmin jakson aikana muun muassa Strandvall hätyytteli Honka-vahti Tim Murrayta, mutta tämä onnistui torjumaan.

Kertaalleen Honka pääsi "Vepsun" kovan paineistuksen aikana aivan huippupaikkaan, kun hyökkääjä Nimely karkasi läpiajoon. Marko Meerits pelasti kuitenkin jalallaan upeasti.

Toisella jaksolla VPS jatkoi siitä mihin se ensimmäisellä jäi. Se pakotti Hongan puolustamaan alhaalta ja loi tilanteita pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Tunnin pelin jälkeen VPS sai pallon jo lähes maaliviivalle, mutta Hongan puolustus onnistui kuin onnistuikin putsaamaan tilanteen. Vain hetki myöhemmin Caé sai avopaikan, mutta viimeistely ontui pahemman kerran.

Pelin 78. minuutilla hurjaa kautta pelaava Strandvall ampui upeasti kauden viidennellä osumallaan Vepsun tasoituksen. Kaunis vapaapotku upposi takakulmaan vastustamattomasti.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Ibrahima Gueye pääsi vielä virittämään laukauksensa kaukaa, mutta huippupelin pelannut Murray venyi jälleen kerran pallon tielle. Pisteet jaettiin näin maalein 1-1.

Ilves-VPS Tammelan Stadionilla perjantaina 18.5. kello 18.30 ja FC Honka-PS Kemi Tapiolan Urheilupuistossa perjantaina 18.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.